2. ledna 2014 • 11:40

Byla to pohádka! Před lety Fischer málem zemřel, teď naskočil na led

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle muž měl vést obranu Detroitu a českého národního týmu dlouhé roky. Prototyp siláka s tělem obaleným svaly a perfektní kondičkou. 12. prosince 2005 ale pro Jiřího Fischera skončila sportovní kariéra a málem i život, na střídačce Detroitu během utkání s Nashvillem totiž zkolaboval. Sport na vrcholové úrovni je pro něj teď tabu. Ale jako předkrm před včerejším utkáním Winter Classic mezi Detroitem a Torontem se hrál také odlehčený mač veteránů a v něm se Fischer objevil. A hned skóroval.



Zápasy Alumni Classic mezi Detroitem a Torontem se v úterý odehrály hned dva a v tom prvním se objevila i česká dvojice Jiří Fischer - Petr Klíma. K výhře 5:4 přispěli oba jednou brankou a především pro bývalého zadáka, který vstřelil ve své kariéře v NHL jedenáct gólů to byla situace, se kterou si najednou úplně nevěděl rady.

VIDEO: Fischer v zápase skóroval jako první

"Puk vletěl do brány a já najednou nevěděl, co dál. Mám slavit? Nebude to trapné? Rozhodně jsem se ale cítil fanatasticky," vykládal mistr světa z roku 2005 pro server Puck Daddy.

Vítěz Stanley Cupu s týmem Red Wings ze sezony 2001/2002 nesl konec své hráčské kariéry v pětadvaceti letech hodně těžko. Hokej pro něj byl vším. Okamžitě začal pracovat v klubu jako vedoucí hráčského vývoje a s českou reprezentací do dvaceti let se také dvakrát účastil mistrovství světa jako asistent trenéra.

Jiří Fischer (úplně vpravo) si zahrál například také s Petrem Klímou.
Jiří Fischer (úplně vpravo) si zahrál například také s Petrem Klímou.

Možnost zahrát si v obraně s takovými legendami jako byly Nicklas Lidström, Paul Coffey, Larry Murphy nebo třeba Vjačeslav Fetisov nezvažoval dlouho, i když věkově byl v této skupině stále mladíkem. "Je mi teprve 33 let, jsem celkem mladý na zápas starých chlapíků," vtipkovala první volba Detroitu na draftu v roce 1998.

Utkání veteránů bylo ale pro beka ideální příležitostí, sám moc dobře ví, že organismus nesmí příliš zatěžovat. U ledu nechyběl ani klubový doktor Tony Colucci, ten muž, který svým rychlým zásahem na střídačce Red Wings zachránil před lety českému hokejistovi život.

Všechno ale nakonec dobře dopadlo a Fischer si hokej pod širým nebem na fotbalovém stadionu zapadaném sněhovými vločkami dokonale užil. "Byla to prostě pohádka," řekl nadšený hokejista.

Legendy v sestavách obou klubů:

Detroit:

Red Berenson
Paul Coffey
Alex Delvecchio
Vjačeslav Fetisov
Sergej Fjodorov
Mark Howe
Petr Klíma
Joey Kocur
Igor Larionov
Nicklas Lidström
Ted Lindsey
Larry Murphy
Chris Osgood
Pat Verbeek
Mike Vernon
Steve Yzerman

a další...

Toronto:

Dave Andreychuk
Johnny Bower
Wendel Clark
Tie Domi
Dave Ellett
Al Iafrate
Lanny MacDonald
Frank Mahovlich
Darryl Sittler
Mats Sundin
Steve Thomas
Tiger Williams

a další...

VIDEO: Kolaps Fischera na střídačce

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud