Martin Tomaides
2. února 2014 • 14:30

Jágra v Dallasu dál zbožňují: S hokejkou makal i ve vířivce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen si to představte. Náročný zápas, rozbolavělé tělo chcete regenerovat, a tak se jdete usadit do horké vířivky. A tam najednou stojí nějaký čipera s hokejkou a ve vodě s ní máchá. Nemůže to snad být nikdo jiný, než Jaromír Jágr. "Nevěřil jsem svým očím, když jsem to poprvé viděl," smál se útočník Dallasu Ryan Garbutt, který při návštěvě Jágrových Devils před pár dny v Texasu vzpomínal na loňské vzájemné působení.



Jágr u vířivé vany trénoval práci s hokejkou a posiloval zápěstí. Jeho střela švihem je vyhlášená. "Několikrát jsem ho tam takhle nachytal, míchal hokejkou a dělal vlny. Dokonce si tu hůl v místnosti nechával," vyprávěl brousek Garbutt v rozhovoru pro NJ.com.

Český hokejista nakonec ale vysvětlil, že na zápěstí je sice tento tréninik dobrý, primárně ale slouží k posílení bříšních svalů.

Hokejisté New Jersey zavítali do Dallasu ve čtvrtek a bylo to poprvé, co Jaromír Jágr vkročil na led Stars od té doby, co ho vítěz Stanley Cupu z roku 1999 na jaře vytrejdoval do Bostonu. S bývalými spoluhráči strávil v šatně pouze tři měsíce, dojem přesto zanechal slušný.

"Jeden z nejlepších hráčů vůbec a fantastický kluk do šatny, bylo s ním plno legrace," zavzpomínal například třicetiletý obránce Aaron Rome. "Mladí z něj byli trochu nervózní, přece jen je to legenda, ale on byl od začátku samý vtípek. Bylo to fajn, když tu byl."

Jaromír Jágr v dresu Dallasu odehrál 34 zápasů a zaznamenal 26 bodů.Foto Barbora Reichová (Sport)

Kromě věčně rozesmátého výrazu a rýpání do spoluhráčů utkvěla hráčům Dallasu v paměti především Jágrova pracovní morálka. "Byla neuvěřitelná. nechápu, že se i po dvaceti letech v soutěži dokáže udržovat pořád v takové formě," žasl francouzský rváč Antoine Roussel.

"V šatně byla po jeho odchodu úplně jiná atmosféra. I já jsem byl smutný, hodně jsem se od něj naučil," vypráví provokatér Roussel, druhý nejtrestanější hráč ligy, ale také slušný silový útočník.

Ve finále se pak z hráčů Dallasu stali fanoušci Bostonu. "Nemáme rádi Chicago, ale nemáme rádi ani Boston. Ale moc jsme to přáli Jágrovi," vykládal Roussel, ke kterému se přidal i Garbutt. "Každý tady ho naprosto zbožňoval."

Přestože loňská sezona byla kvůli výluce zkrácená, Jágr si nedával žádné úlevy. Nastěhoval se do apartmánu hned vedle haly a po nocích tam často chodil trénovat. "Byl tam skoro pořád," popisuje Rome, ke kterému se přidává i spoluhráč Rich Peverley, který bojoval s Jágrem o Stanley Cup v dresu Bostonu a v létě byl vyměněn do Dallasu.

"Když se mu zdálo, že podal špatný výkon, tak byl za hodinu znovu na ledě a pracoval na sobě. U nikoho jsem nikdy neviděl takové tréninkové nasazení, srovnávat se s ním může maximálně Zdeno Chára," popisoval bývalý útočník Nashvillu.

Z Bostonu do Dallasu putovala také jedna z budoucích hvězd NHL a nejproduktivnější hráč Stars letošní sezony Tyler Seguin. I on si nemohl sdílení šatny s Jágrem vynachválit. "Bylo moc dobře vidět, proč je pořád v téhle lize tak dobrý. Hokej se od dob co začínal hodně změnil, ale on je té hře opravdu oddaný."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud