30. března 2014 • 04:20

Svoboda o smlouvě s Devils: Jágr si zaslouží stejně peněz jako mladí

Autor: zej, lt, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lou Lamoriello, charismatický boss New Jersey, je známý tím, že o kontraktech vyjednává až během léta. Ale u hokejového velikána Jaromíra Jágra nejspíš udělá výjimku. „Zájem je oboustranný. A to, že se dohodneme na nové smlouvě, je hodně reálné,“ říká v rozhovoru pro Nedělní Sport útočníkův agent Petr Svoboda, spoluhráč ze zlatého Nagana.



Pro agenta Svobodu Jágrovy výkony žádným překvapením nebyly. Stejně jako pro GM Lamoriella... Pro agenta Svobodu Jágrovy výkony žádným překvapením nebyly. Stejně jako pro GM Lamoriella...Foto Barbora Reichová (Sport)
„Nebudu předbíhat, moje práce je, aby Jarda byl příští rok spokojený. Ale myslím si, že se to může stát, jedu teď do New Jersey na pár dní,“ uvedl Svoboda. „Může se to podepsat zítra, pozítří, nic neskrývám. Ale může k tomu dojít i mnohem později. Zájem je oboustranný,“ ujišťuje.

Podle něho panuje mezi Jágrem a Lamoriellem velký vzájemný respekt. „Je jasné, že nikde není záruka, že všechno dopadne, jak si člověk namaluje, ale z toho, jak ti dva se k sobě chovají, mám až husí kůži...“ přibližuje Svoboda v rozhovoru pro Nedělní Sport.

„Myslím si, že to dopadne dobře. Je to hodně reálné. Jarda to má v Devils rád, je to vyspělý člověk, který v hokeji už poznal úplně všechno. Sám vycítí, co je pro něj dobré,“ tuší autor zlatého gólu z Nagana.

Navíc Jágr osobně prožívá vynikající sezonu, což spoustu lidí překvapilo. „Dá se říct, že pro všechny je to jisté překvapení. Hraje skoro 21 minut, těch bodů, co má. Ale podle toho, jak rozpoznávám lidi, tak musím říct, že jediný, kdo nebyl překvapený, byl právě Lou (Lamoriello)," říká Svoboda.

Jágr prý chce opět smlouvu jen na rok, ale mohl by si i finančně polepšit. „My se o financích nebavíme, že je to priorita. Ale je pravda, že je důležité poznat tu sílu a respekt. Jde to ruku v ruce. A je to významné i pro celou ligu. Mladí dostávají šest milionů na šest sedm let, což je velké riziko. Já jim to přeju, nemám s tím problém. Ale proč by tohle nemohl dostat Jarda na rok?“

Velký rozhovor s Petrem Svobodou čtěte v Nedělním Sportu! 

VIDEOBLOG: Jak by vypadaly statistiky NHL, kdyby Jágr nehrál v Rusku?
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr se podepisuje fanouškům New Jersey
Jaromír Jágr se podepisuje fanouškům New Jersey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud