12. dubna 2014 • 22:00

Krejčí dvěma góly řídil výhru Bostonu a vystřílel mu Prezidentovu trofej

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník David Krejčí přispěl dvěma góly k vítězství Bostonu 4:1 nad Buffalem, kterým si Bruins zajistili poprvé od roku 1990 zisk Prezidentovy trofeje pro vítěze základní části NHL. Sedmadvacetiletý český centr byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.



Boston má po předposledním duelu sezony nedostižný pětibodový náskok před lídrem Západní konference Anaheimem. Bruins tak budou mít po celou dobu svého účinkování v play off výhodu domácího prostředí.

V utkání nejlepšího týmu sezony s nejhorším se Boston ujal vedení v 17. minutě díky Gregorymu Campbellovi, na jehož trefu o půldruhé minuty později navázal Krejčí. Český útočník dorazil bombu kapitána Zdena Cháry a zaznamenal osmnáctý gól v sezoně.

Skóre posledního domácího utkání Bruins v základní části uzavřel Krejčí kuriózní trefou v 51. minutě. V přesilovce sice trefil ranou od modré vedle tyče Buffala, puk se však od zadního mantinelu vrátil do brankoviště a debutující gólman Sabres Connor Knapp si ho bruslí srazil do branky.

Loňští poražení finalisté Stanley Cupu zakončí základní část nedělním utkáním proti New Jersey, které už je bez šance na play off.

Boston - Buffalo 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 19. a 51. Krejčí, 17. Campbell, 32. Bergeron - 34. Hodgson. Střely na branku: 30:25. Diváci: 17.565.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud