14. dubna 2014 • 10:25

Trenér o sezoně s Jágrem: On píše dějiny a já jsem v první řadě!

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Nejdůležitější část zámořské sezony bude bez něj. Jaromír Jágr teprve potřetí v kariéře končí v NHL po základní části. A to, že jeho New Jersey Devils nedokázali postoupit do play off, je jedinou kaňkou na jinak vydařené sezoně. "Moc se mi tady líbilo, škoda, že jsme nedokázali přidat více výher," mrzelo českého hokejistu, jehož týmu chybělo k postupu do vyřazovací části jen pět bodů.



Poslední utkání sezony proti vítězům základní části z Bostonu zvládli Devils na výbornou. Díky dvěma gólům Marka Židlického, stejnému počtu nahrávek Jaromíra Jágra a jedné asistenci Patrika Eliáše slavilo New Jersey výhru 3:2. Když už nic, bylo příjemné, že na konec sezony zvládlo mužstvo vítězství.

Jeho nejproduktivnější muž v sezoně ale tak moc spokojený nebyl, v předchozích šesti utkáních totiž získal jen jediný bod za nahrávku. "Poslední zápasy jsem měl trochu smůlu, mohl jsem klidně nasbírat dvacet bodů," vykládal Jágr, který zároveň nezastíral radost z překonání dalších milníků.

Kontrakt do nové sezony majitel hokejového Kladna zatím nemá, ale už několikrát proklamoval, že by se rád vrátil do New Jersey. "Co se stane, to se stane. Na nic netlačím," vyprávěl pro northjersey.com český hokejista, který si slušně navykl na herní systém a způsob, jakým mužstvo v sezoně vystupovalo.

"Na každý zápas jsme byli vždycky připraveni tak, že jsme věděli, že ho můžeme vyhrát, a to je strašně důležité," hodnotil Jágr výkony Devils a upozornil i na několik situací, které je třeba vylepšit. Mimo jiné především samostatné nájezdy. "Ale jinak jsem si tady celý rok opravdu moc užil."

Poslední dny se hojně spekulovalo o tom, jestli u mužstva v další sezoně zůstane trenér Peter DeBoer. Progresivní kouč údajně dostal několik velmi slušných nabídek od ostatních týmů, ale klíčoví hráči Devils prý projevili zájem na tom, aby neodcházel. Včetně Jágra.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 21:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
3:2
ONLINE
13. dubna
21:00
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 07:12. Židlický, 43:52. Zajac, 46:13. Židlický

Hosté: 19:28. Eriksson, 59:44. Marchand

Sestavy

Domácí: Brodeur (Schneider) – Fayne, Greene, Židlický, Merrill, Larsson, Harrold – Jágr, Zajac, Eliáš – Sislo, Zubrus, Brunner – Ryder, Sestito, Ruutu – Bernier, Gionta, Carter

Hosté: Johnson (Rask) – Boychuk, Meszároš, Miller, Bartkowski, Potter, Krug – Eriksson, Söderberg, Florek – Smith, Chochlačev, Marchand – Thornton, Lindblad, Campbell – Hamilton, Cunningham, Caron

Rozhodčí

Jackson, Leggo – Devorski, Pancich

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 592 diváků

Spolupráci s ním si pětačtyřicetiletý trenér nemohl v průběhu sezony vynechválit. "Bylo to jako sledovat z první řady, jak se píší dějiny," lebedil si DeBoer, pod jehož vedením Jágr v letošním ročníku stoupal historickými tabulkami.

"Vždyť on odehrál všech 82 utkání základní části, olympijské hry a pořád byl naším nejproduktivnějším hráčem," žasl trenér. "A víte co? Vůbec se nebojím o to, že příští rok by neměl být stejně dobrý."

A návrat českého velikána by určitě ocenili fanoušci, kterým se Jágr podepisoval ještě hodiny po utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud