Martin Tomaides
15. dubna 2014 • 08:00

Hertl hecuje soupeře před play off. Tohle je osobní, řekl mladík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Zapomeňte na letošní sezonu." Tak zněly ty nejméně příjemné lékařské prognózy poté, co Tomáš Hertl na přelomu roku musel na operaci s kolenem. To mu nepříjemně pocuchal Dustin Brown z Los Angeles. Český mladík ale rekonvalescenci zvládl na výbornou a co se nestalo - vrátil se na závěr sezony a v play off se jeho San Jose utká právě s Kings. "Je to pro mě hodně velká motivace, chci Los Angeles porazit," hlásí odvážně nováček.



Pětačtyřicet utkání základní části, nominace na olympijské hry a bitva o Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka sezony. Přesně o tohle všechno přišel Tomáš Hertl, když se 19. prosince střetl s americkým tankem značky Brown. Následovala operace, odpočinek, trénink... Ale kometa, která ozářila NHL hned na začátku ročníku je zpět a v plné síle.

Hertl naskočil do dvou posledních utkání základní části proti Coloradu a Phoenixu, nebodoval, ale střílel na bránu, srážel se. Bylo vidět, jak mu hokej chyběl. "Je nadšený, že je zpátky. Přináší novou údernost a radost do hry. V průběhu sezony už totiž ukázal, jak užitečný dokáže být," řekl pro NHL.com o návratu svého spoluhráče útočník Tommy Wingels.

VIDEO: Prosincový střet Browna s Hertlem

Bývalého hokejistu pražské Slavie ale nečeká v play off nic příjemného. Jeho Sharks se střetnou právě s Los Angeles a ostří hoši v dresu Kings si budou chtít zelenáče vychutnat. Olej do ohně navíc (možná nechtěně) přilévá i sám Hertl. "Tohle je osobní. Mám daleko větší motivaci právě proto, že to je Los Angeles. Chci je porazit," řekl autor patnácti gólů novinářům.

Otázkou je také, na jaké místo v sestavě dvacetiletý hokejista zamíří. První zápas po návratu se objevil na centru třetí formace, ale časem si znovu vyzkoušel hraní v prvním útoku s Brentem Burnsem a Joe Thorntonem. Tahle spolupráce na začátku roku fungovala.

"Ale Hertl zatím po návratu odehrál jen šest třetin. Navíc hokej v play off, to je úplně jiná úroveň," varuje trenér Todd McLellan, který moc dobře ví, že nováčky bitvy o Stanley Cup často pořádně semelou.

Nové výzvy se ale Hertl nebojí a hlásí, že je připraven. To samé si myslí i parťák Wingels. "V předchozích utkáních ukázal svojí sílu, vyhrával souboje, dařilo se mu v rozích. Všichni tady vidíme, jak moc to chce Los Angeles vrátit, a to tím, že je vyřadí."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud