21. dubna 2014 • 10:27

Palát oslavil návrat gólem, ale trenér Tampy zuřil kvůli neuznané brance

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hokejisté Montrealu Canadiens si po noční výhře 3:2 nad Tampou Bay mohou spokojeně mlaskat, v sérii totiž vedou 3:0 a k postupu do dalšího kola už chybí jen jeden krok. Nedělní vítězství se ale nerodilo tak lehce a kanadskému mužstvu pomohl i sporný výrok sudích, kteří se rozhodli neuznat gól Ryana Callahana, který padl za stavu 1:1.



Trenér hostujícího týmu Jon Cooper po prohře svůj tým chválil za nejlepší výkon, který letos ve vyřazovacích bojích předvedl. Přesto byl kvůli neuznanému gólu hodně rozhořčený a nebál se opřít do sudích. Co se vlastně odehrálo?

Ve 36. minutě při jednom z útoků zapadl do domácí klece útočník Alex Killorn z Tampy. Hra pokračovala, Lightning stále útočili, Killorn už se zvedl a z brankoviště utekl a v tu chvíli se trefil Callahan. Gól byl ale ihned odmáván a připravil Lightning o vedení v utkání. Cooper na střídačce zuřil, rozhodnutí nechápali ani moderátoři televizní stanice TSN.

VIDEO: Neuznaný gól Callahana

"Já vím, jsem zaujatý, ale podle mě to byl naprosto čistý gól. Ale je pravda, že musíme více skórovat, dneska jsme dali jen tři góly. Samozřejmě chci říct dva," rýpl si po utkání trenér Cooper, kterému nebylo do smíchu. "Ale rozumím rozhodnutí, sudí to viděl tak, já to viděl zase jinak," řekl trenér pro NHL.com.

Canadiens bránil brankář Carey Price. Sám ve zmatku, který během situace nastal, ale asi přesně neviděl, co se stalo. "Vracel jsem se do brankoviště a uklouzl jsem po kontaktu s jejich hráčem. Tam nemá co dělat," vykládal Carey Price. Opakovaný záběr ale ukázal, že Killorn už během gólu dávno v brankovišti nebyl.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 01:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
3:2
ONLINE
21. dubna
01:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 00:11. Bourque, 38:10. Gallagher, 45:43. Plekanec

Hosté: 28:39. Palát, 51:36. Carle

Sestavy

Domácí: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Gorges, Weaver, Bouillon – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Prust – Gionta, Eller, Bourque – Bournival, Briere, Weise

Hosté: Lindback (Gudlevskis) – Hedman, Salo, Gudas, Carle, Brewer, Šustr, Barberio – Stamkos, Johson, Palát – Callahan, Filppula, Killorn – Purcell, Thompson, Pánik – Brown, Paquette, Kučerov

Rozhodčí

Charron, Devorski – Amell, Gibbs

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 273 diváků

"Tenhle gól změnil vývoj utkání a možná i celé série," vykládal smutně nováček hostí Cedric Paquette.

Málo platný tak byl gólový úspěch Ondřeje Paláta, který se prosadil ve 29. minutě dorážkou v přesilové hře. Český hokejista ve druhém utkání kvůli zrananí nehrál a Tampě citelně chyběl. Pokud nechtějí sezonu končit už v dubnu, musí jeho Lightning teď pořádně zabrat.

VIDEO: Palátův gól už Tampu nezachránil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud