24. dubna 2014 • 09:10

Fleury v play off znovu hoří. Postavte Vokouna, křičí fanoušci

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady zase. Stejně jako během loňského a předloňského play off hokejisté Pittsburghu Penguins dojíždí na silně nevyrovnané výkony brankáře Marca-Andre Fleuryho. Góly, které jeho mužstvo inkasovalo v 60. a 63. minutě třetího utkání série proti Columbusu, stály tým zápas. Před rokem za Kanaďana zaskočil Tomáš Vokoun, ten je sice po nemoci na soupisce, zápas NHL ale odchytal naposledy 7. června 2013...



Hokejisté Pittsburghu jsou rok co rok považování za favority na Stanley Cup, poslední roky ale během nejdůležitější části sezony bojují nejen se soupeři, ale často také se složením sestavy. Hlavně brankářský post je na jaře vždy žhavě diskutovaným tématem. Devětadvacetiletý Fleury jako kdyby se v tuto dobu měnil v úplně jiného člověka.

VIDEO: Puk přeskočil Fleuryho hůl a bylo vyrovnáno

Noční duel proti Blue Jackets orámovaly dvě situace, které padají na vrub jedničky draftu z roku 2003. Fleury nejprve v čase 59:36 nezkrotil skákavé nahození za bránou a dovolil domácímu mužstvu srovnat na 3:3 a necelé tři minuty po začátku prodloužení propustil za svá záda lehký pokus Nicka Foligna od modré čáry. A to Penguins už ve 12. minutě vedli 3:0...

"Ta střela trochu plachtila vzduchem a pak se snášela dolu, měl jsem se k celé situaci lépe postavit," komentoval vítěznou trefu po zápase pro NHL.com zklamaný brankář hostí.

Pro favorizovaný tým teď začíná hodně nepříjemná fáze, test psychické odolnosti. Během loňského play off totiž Fleury hned v prvním kole proti NY Islanders musel na střídačku, bitvy o Stanley Cup zakončil s děsivým průměrem 3,52 branky na zápas. O rok dříve proti Philadelphii to bylo ještě horší, to inkasoval průměrně dokonce 4,62 gólu na utkání.

VIDEO: V bráně nečekaně skončil i pokus Foligna

Během play off 2013 ale mohl za nervózního brankáře zaskočit český veterán Tomáš Vokoun. Ten je sice na soupisce i teď, ale po potížích s krevní sraženinou letos odchytal jen dvě utkání za farmářské mužstvo a v klubu je veden až jako trojka. Druhým brankářem je nováček Jeff Zatkoff, který si v základní části vedl slušně, ale zkušenosti z bitev o Stanley Cup nemá.

Proto hned po skončení utkání zamířil do šatny také klubový majitel Mario Lemieux a okamžitě šel Fleuryho uklidnit a dodat mu trochu sebedůvěry do dalších utkání.

O možném startu Vokouna zatím totiž zatím vedení klubu mlčí, i když například na Twitteru je jeho jméno hojně skloňované. Ozýají se nejen fanoušci, ale i někteří odborníci.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 01:10
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
4:3
ONLINE
24. dubna
01:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 16:39. Jenner, 34:20. Johansen, 59:38. Dubinsky, 62:49. Foligno

Hosté: 06:09. Adams, 10:37. Kunitz, 11:10. Neal

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (McElhinney) – Wisniewski, Murray, Johnson, Prout, Savard, Nikitin – Skille, Johansen, Jenner – Atkinson, Dubinsky, Calvert – Comeau, Anisimov, Umberger – Tropp, Letestu, MacKenzie. Trenér: T. Richards

Hosté: Fleury (Zatkoff) – Martin, Orpik, Letang, Scuderi, Niskanen, Maatta – Bennett, Crosby "C", Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Stempniak, Sutter, Glass – Adams, Vitale, Megna. Trenér: D. Bylsma

Rozhodčí

Dan O'Halloran, Fred L'Ecuyer – Jay Sharrers, Bryan Pancich

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

18 970 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud