24. dubna 2014 • 12:40

Co je s Crosbym? Lídr Penguins nedal gól už 248 střídání

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platí za nejlepšího hokejistu světa, jenže nahráno na smeč mají nyní spíš jeho kritici. Ti, kteří Sidneyho Crosbyho nepovažují za správného válečníka v bitvách o Stanley Cup. Hokejová ikona z Pittsburghu se nebývale trápí s vlastní střelbou a odnáší to i jeho tým, který v noci na čtvrtek prohrál v Columbusu 3:4 po prodloužení, takže v sérii velkého favorita s outsiderem je vyrovnaný stav 2:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 01:10
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
4:3
ONLINE
24. dubna
01:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 16:39. Jenner, 34:20. Johansen, 59:38. Dubinsky, 62:49. Foligno

Hosté: 06:09. Adams, 10:37. Kunitz, 11:10. Neal

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (McElhinney) – Wisniewski, Murray, Johnson, Prout, Savard, Nikitin – Skille, Johansen, Jenner – Atkinson, Dubinsky, Calvert – Comeau, Anisimov, Umberger – Tropp, Letestu, MacKenzie. Trenér: T. Richards

Hosté: Fleury (Zatkoff) – Martin, Orpik, Letang, Scuderi, Niskanen, Maatta – Bennett, Crosby "C", Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Stempniak, Sutter, Glass – Adams, Vitale, Megna. Trenér: D. Bylsma

Rozhodčí

Dan O'Halloran, Fred L'Ecuyer – Jay Sharrers, Bryan Pancich

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

18 970 diváků

Tahle čísla jsou sama o sobě zajímavá, ovšem ne tolik jako osobní výkaz kapitána Penguins. Ten se v úvodní sérii ani jednou netrefil do černého, v součtu s loňským play off to dělá už 9 zápasů bez vstřeleného gólu. Mizerná bilance. Co všechno v sobě ukrývá:

217 minut pobytu na ledě bez jediné trefy

248 střídání se stejným výsledkem

35 vypálených střel do gólmana nebo tyčky

6 gólových asistencí

-5 v bilanci účasti na ledě

Šestadvacetiletý Crosby je v zámoří zatím ušetřený kritice novinářů, ale je otázkou, jak dlouho. Kdyby měl Pittsburgh vyletět ze Stanley Cupu s Columbusem, propadák půjde i na Crosbyho vrub. Pak už nebude vyhnutí.

Crosby se neprosadil ani ve 4. zápasu s Columbusem

V klubu panuje napětí poté, co Penguins v Ohiu ztratili hloupě a zbytečně pohodlný náskok 3:0. Kouč Dan Bylsma nechápal, k jaké bázlivé taktice se jeho svěřenci uchýlili, a sám ji ze střídačky nedokázal změnit. „Vedení 3:0 nebo 3:1 neznamená, že si můžu dovolit ubrat plyn a zbytek zápasu strávit v defenzivní zóně,“ štvalo trenéra poražených.

Až komicky si počínali hráči Pittsburghu při power-play domácích, kteří si v čase 59:36 vynutili nastavení po kiksu gólmana Fleuryho. A kdo si všímal i Crosbyho počínání, zjistil, že lídr týmu to se sebeobětováním také zrovna nepřehnal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud