25. dubna 2014 • 07:33

Hertlova nahrávka k výhře nestačila, Krejčí poprvé bodoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose Sharks měli v nočním utkání první mečbol, výhra na ledě Los Angeles Kings by je díky vedení 3:0 v sérii mohla posunout do druhého kola bojů o Stanley Cup. Jenže předloňský vítěz ještě konec nepřipustil, doma urval výhru 6:3 a v sobotu se tak vrátí série na led Sharks.



Český hokejista David Krejčí si připsal asistenci u vítězné branky Bostonu, který uspěl v Detroitu 3:2 v prodloužení a v sérii úvodního kola play off NHL vede už 3:1 na zápasy. Rozhodující okamžik se zrodil v 74. minutě, kdy Bruins vybojovali u hrazení puk, který Krejčí přihrál na modrou čáru Dougiemu Hamiltonovi. Následnou střelu obránce Bostonu usměrnil do branky Jarome Iginla. Rodák ze Štenberku tak zaznamenal první bod v sérii.

VIDEO: Vítězný gól Iginly v nastavení

Domácí byli v úvodu povzbuzeni návratem kapitána Henrika Zetterberga, který nastoupil poprvé od operace zad, a ve 25. minutě disponovali už dvoubrankovým náskokem. Zařídili ho svými brankami novopočení otcové: Niklas Kronwall, jemuž přítelkyně ve čtvrtek porodila syna, a Pavel Dacjuk, jenž se ve středu radoval se svou ženou z narození dcery. O nadějné vedení je ale ve druhé polovině utkání připravili Torey Krug a Milan Lucic.

Naopak Minnesota dvoubrankové vedení v duelu s Coloradem neztratila. Wild, kteří soupeře přestříleli 32:12, udrželi těsnou výhru 2:1 a srovnali sérii na 2:2. Domácí nasměrovali k zisku druhého bodu svými brankami Jared Spurgeon a Charlie Coyle, za hosty snižoval Ryan O´Reilly. Základem úspěchu Minnesoty byla i precizní obrana. Dvanáct střel, které na brankáře Darcyho Kuempera propustila, je nejméně v klubové historii v zápasech play off.

Východní konference - 4. zápas:

Detroit - Boston 2:3 v prodl. (stav série 1:3).

Západní konference - 4. zápasy:

Minnesota - Colorado 2:1 (stav série 2:2),

Los Angeles - San Jose 6:3 (stav série 1:3).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud