11. června 2014 • 09:44

Odejde Hertlův mentor? V San Jose přemýšlí o výměně Thorntona

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona NHL ještě ani neskončila, v zákulisí už se ale hojně propírají přestupové spekulace. Už před několika týdny vyšlo na povrch, že v Torontu přemýšlí nad tím, že by se zbavili kapitána Diona Phaneufa. K tomu v San Jose zase uvažují nad výraznými změnami, mimo jiné by na odchodu mohl být lídr Joe Thornton. Dojde k vzájemné výměně obou hvězd?



3:0 na zápasy. Takhle jednoznačně vedli hokejisté San Jose Sharks v prvním kole letošních bojů o Stanley Cup nad týmem Los Angeles Kings. Jenže pak přišly čtyři porážky a potupné vyřazení. A v San Jose budou padat hlavy. Generální manažer Doug Wilson okamžitě sdělil médiím, že od příštího ročníku chce přenést větší zodpovědnost na mladé hráče.

Z klubu už odešel sedmatřicetiletý bek Dan Boyle, který patří k nejproduktivnějším zadákům ligy posledních let. Sharks předali jeho práva týmu Islanders. Dopředu bylo také jasné, že v týmu nepočítají s českým útočníkem Martinem Havlátem. A před pár dny přišlo na přetřes i jméno Joea Thorntona.

Druhý nejlepší nahrávač uplynulé základní části je v San Jose opravdu spokojený, kapitánské céčko tam nosí už pátým rokem a smlouvu má ještě na další tři sezony. Samozřejmě včetně klauzule o nevyměnitelnosti. "Ale pokud bude mít pocit, že je v San Jose nechtěný, bude ochoten se ji zbavit," řekl pro Mercury News jeho agent a zároveň bratr John Thornton.

Podle deníku Toronto Sun se okamžitě o služby vítěze Art Ross Trophy a Hart Trophy z roku 2006 přihlásilo šest mužstev včetně Maple Leafs. V kanadském klubu hledají pořádného prvního centra vlastně už od dob, kdy v roce 2008 mužstvo opustil Mats Sundin.

Stále jde pouze o spekulace, ale i ty naznačují, že okurková sezona bude i letos opravdu zajímavá...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud