12. června 2014 • 10:00

Revoluce v Ottawě. Po Hemském je na odchodu i kapitán Spezza

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě závěr sezony vypadal z pohledu Ottawa Senators celkem nadějně. Postup do play off se sice letos nekonal, ale nově složený útok Aleš Hemský - Jason Spezza - Milan Michálek znovu vnesl úsměv do tváří fanoušků klubu z hlavního města Kanady. Jenže teď se zdá jako téměř jasná věc, že první dva jmenovaní budou v příštím ročníku oblékat jiný dres.



Když během letošní přestupové uzávěrky přišel do Ottawy Aleš Hemský, okamžitě si se Spezzou porozuměl. Kapitána mužstva bez ostychu nazýval jedním z nejlepších hráčů, vedle kterého kdy hrál a nezůstalo jen u slov. České křídlo během dvaceti zápasů posbíralo sedmnáct bodů, hokej Hemského v Ottawě znovu bavil. Dopředu dával najevo, že by v novém mužstvu rád zůstal a pokračoval ve spolupráci se Spezzou.

Jenže vedení týmu dalo pardubickému rodákovi najevo, že dost možná si jeho služby nebude moci finančně dovolit. První rána pro fanoušky. A teď se ozval dokonce i Spezza, který si vyžádal výměnu.

"Nechci ho pouštět, hlavně ani nevím, jestli za takového hráče vůbec můžu dostat odpovídající protihodnotu. Ale jestli Jason cítí, že potřebuje změnu, uděláme co můžeme," řekl pro NHL.com generální manažer klubu Bryan Murray.

Druhý hráč draftu z roku 2001 odehrál zatím všechny utkání během své jedenáctileté kariéry v NHL v dresu Senators. Během 686 zápasů základní části zvládl posbírat 687 bodů a před sezonou převzal po Danielu Alfredssonovi kapitánské céčko.

"Pravděpodobně to bude trvat minimálně několik týdnů, něž přijde nějaká pořádná nabídka," řekl Murray, který mimo jiné žádá, aby obratem do Ottawy přišel aspoň jeden hráč, který už v NHL posbíral nějaké zkušenosti.

Kam by se mohl majitel dvou stříbrných medailí z hokejového MS hodit? Server The Hockey News navrhuje pětici mužstev Nashville, Anaheim, Dallas, St.Louis a Toronto...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud