13. června 2014 • 15:07

Přestupová pecka na obzoru. Pardubického Noska lanaří DETROIT

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný transfer zlínského obránce Petra Zámorského do týmu NY Rangers nemusí být jediným hitem přestupového léta v českém extraligovém rybníku. Podle informací iSport.cz se neméně slavný klub Detroit Red Wings intenzivně zajímá o pardubického útočníka Tomáše Noska. Rozhodnout se má do neděle, atraktivní angažmá se už rýsuje.



 „Jednáme a věřím, že dojdeme k dohodě. Víc to v tuto chvíli komentovat nemohu,“ reagoval útočníkův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo Sports Management.

Že je Tomáš Nosek talentovaný hráč, o tom se ví už dlouho. Někdejší kapitán reprezentační dvacítky je v jednadvaceti letech téměř „hotovým“ hráčem. Řada hokejových expertů při pohledu na jeho hru a při povědomí o jeho píli a intelektu už v minulé sezoně předpovídala, že má velmi dobré šance jednou se v NHL uchytit a pravidelně ji hrát. Ta šance (a obrovská) přichází právě teď.

K pramalé radosti šéfů pardubického klubu. V Noskově osobě by ztratili základní stavební kámen ofenzivy. Těžko by Noskův odchod jistě brali i fanoušci.

„Zájem z NHL evidujeme, máme zprávy od Tomášova agenta, že k podpisu do NHL má blízko. Z našeho pohledu samozřejmě doufáme, že k dohodě nedojde a o Tomáše nepřijdeme. A kdyby ano, věříme, že v případě neprosazení se do prvního týmu se nebude potulovat někde po farmách, ale zamířil by zpět k nám. O to bychom se snažili moc. Přesně po vzoru Petra Zámorského, jenž by se z New Yorku vrátil do Finska,“ uvedl pro iSport.cz sportovní manažer Dušan Salfický.

Pardubický rodák sice na východě Čech vlastní platný kontrakt, ovšem uzavřená dohoda mezi evropskými hokejovými federacemi a NHL dovoluje zámořským klubům za odstupné přebírat i hráče pod smlouvou. V Noskově případě do 15. června, tedy do neděle. Případná výše kompenzace pro Pardubice by měla činit 240 tisíc dolarů, necelých pět milionů korun.

Red Wings o Noska dlouhodobě stojí a podle oficiální stránky klubu si český talent plánovali pojistit v letošním draftu. To už možná nebude třeba.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud