25. června 2014 • 09:46

Takhle nervózní jsem ještě nebyl, řekl Rask. Pak rozesmál publikum

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je ten kliďas, kterého málokdy něco rozhodí? Finský pohodář Tuukka Rask si v úterý během vyhlašování cen NHL v Las Vegas poprvé v kariéře došel pro Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže a když vystoupal na pódium a přistoupil k mirofonu, tak všechny přítomné asi trochu překvapil: "Páni, takhle nervózní jsem nikdy v životě nebyl," usmíval se sedmadvacetiletý brankář Bostonu zatímco se tulil k vítězné trofeji.



Bývalý brankář extraligové Plzně se dostal do nominace společně se Semjonem Varlamovem z Colorada a Benem Bishopem z Tampy Bay. O nejlepším muži s maskou rozhodují hlasy generálních manažerů a těsný souboj svedl Fin nakonec hlavně s ruským brankářem. Rask získal 103 hlasů, gólman Avalanche jich měl 90.

"Pro mě je Rask jasnou volbou," vykládal kouč Bostonu Claude Julien. Jak jinak se vyjádřit o svém vlastním svěřenci, řekl by si asi každý fanoušek. Jenže severský gólman má nominaci podpořenou i čísly. Jeho procentuální úspěšnost zákroků činila v základní části 93% (první v lize) a průměr gólů na zápas měl 2,04 (druhý v lize). Proti takovým cifrám se těžko něco namítá.

Přesto byl Rask po předání trofeje viditelně trochu překvapený. První poděkování mířilo ke generálním manažerům, hned 16 ze 30 ho na svém hlasovacím lístku zařadilo na první místo. "A nesmím zapomenout ani na Semjona a Bennyho, oba měli skvělý rok" pochválil své dva konkurenty Rask.

Další vděk a chvála mířila k rodině a samozřejmě do Bostonu. Spoluhráči, vedení klubu, management, na nikoho Rask nezapomněl. A když už se zdálo, že odchází, tak ještě dodal: "Jo a taky chci poděkovat přítelkyni, díky," pak rychle zamával a odešel. A notně pobavil publikum ve Vegas.

VIDEO: Projev Raska z Las Vegas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud