8. července 2014 • 12:59

201 cm a 115 kg. Hertla bude nově v San Jose hlídat obr Scott

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv povolání hokejového bitkaře je čím dal ojedinělejší, stále se v NHL najde několik mastodontů, kteří svými parametry a pěstmi budí hrůzu. Jedním z největších současných gigantů je se svými 201 centimetry a 115 kilogramy John Scott. A kdo si v příští sezoně bude dovolovat na Tomáše Hertla, Joe Thorntona, nebo Patricka Marleau, toho čeká "konverzace" s tímhle chlapíkem.



Třiatřicetiletý Scott budí hrůzu už svým vzhledem. Oproti ostatním je zkrátka abnormálně velký. Když se například v průběhu loňské sezony dostala jeho pětka v Buffalu do hromadné strkanice, rozhodčí pak omylem odnesli Scottovu helmu spoluhráči Cory Conacherovi. Hráči, který má dle statistik o 28 centimetrů méně. A výsledek? Posuďte sami.

Conacherovi spoluhráčova helma skutečně neseděla.Foto Repro: NHL.com

Před pár lety se obrovitý Scott navíc v Buffalu potkal také s Nathanem Gerbem, nejmenším hráčem současné NHL, který má pouze 165 centimetrů. Internet pak bavil snímek, kdy urostlý rváč klečí vedle drobného technika a dívá se mu téměř do očí.

Podle statistik dělí Scotta a Gerbeho 36 centimetrů.Foto Repro: Tumblr.com

Na ledě toho samozřejmě Scott moc nestráví, průměrně v 56 utkáních v sezoně 2013/14 odehrál pouze 6:45 minut a stihl si odsedět 125 trestných minut. Z toho se pětkrát popral. Respekt ale mužstvu tvoří už přítomnost takového hráče v sestavě.

"John nám vylepší fyzickou fázi hry," řekl po podepsání ročního kontraktu na 700 tisíc dolarů generální manažer Sharks Doug Wilson. "Do mužstva chceme zařadit mladé hráče a tahle akvizice pomůže tomu, aby k nim soupeři přistupovali s respektem," vysvětlil podpis s bijcem klubový šéf.

A ten má Scott napříč celou ligou. Sice na závěru posledního ročníku inkasoval KO od Justina Johnsona z Islanders, jinak si ale na čerstvého "žraloka" troufne málokdo.

VIDEO: Takhle si Scott poradil s Shawnem Thorntonem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud