11. července 2014 • 11:23

Sobotkův odchod do Ruska? Šlo o 300 tisíc dolarů, řekl agent Svoboda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo v předchozích sezonách řečí. Klíčový hokejista, rozdílový hráč, použitelný na každém místě. Jenže když měli u St.Louis útočníka Vladimíra Sobotku ocenit finančně, rázem to tak slavné nebylo. Blues nabízeli 2,7 milionu, český centr chtěl 3. A bylo hotovo. "Je to tak, v podstatě šlo vlastně jen o těch 300 tisíc," řekl hráčův agent Petr Svoboda pro STLtoday.com.



V hokejových kuloárech to byla trochu šokující zpráva, obzvlášť poté, co několik kvalitních evropských hokejistů (Komarov, Kontiola, Lehterä) v předešlých dnech zamířilo z Ruska do NHL. I za cenu nižšího platu. Jenže Vladimír Sobotka zná svou hodnotu a když viděl, že Blues místo seriózního jednání o smlouvě s jeho agentem přivedli centry Paula Stastnyho a Jori Lehteräho, začal se jako chráněný volný hráč poohlížet po nabídkách z KHL.

Nabídka St.Louis byla roční kontrakt v hodnotě 2,7 milionu dolarů, Sobotka se svým agentem však žádali miliony tři. "Nebyl tady prostor na vyjednávání, tohle byla jediná možná nabídka od klubu," řekl hráčův agent Svoboda. A pak přišel Omsk s nabídkou 4 miliony dolarů ročně a bylo jasno.

"Rád bych řekl, že to není o penězích, ale sport už je dávno byznys. Takže je to o penězích. A také o tom, jak jste doceněný." pokračoval Svoboda.

Lítost nad odchodem jednoho z klíčových mužů své sestavy vyjádřil také generální manažer amerického klubu Doug Armstrong. Ale hráče, který za jeho klub válčil poslední čtyři sezony, rozhodně nezatracuje. "Respektuju Vladiho rozhodnutí a jeho odchod nic nemění na tom, že jako hokejisty a člověka si ho velice vážím," řekl Armstrong.

I když Sobotka je na odchodu do Ruska, stejně musí podstoupit arbitrážní řízení, které ocení jeho služby pro ročník 2014/15. Blues mezitím nezaháleli a na Sobotkovo místo podepsali Stevea Otta, který v St.Louis dohrával loňskou sezonu po příchodu z Buffala. Jeho cena? 2,6 milionu dolarů...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud