František Suchan
11. července 2014 • 13:22

Z NHL nechtěl. St. Louis ale neukázalo respekt, tvrdí Sobotka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekl si o tři miliony na rok, smlouvu na poměry NHL čistě průměrnou. Zvlášť pro hráče, který dlouho pro dobro svého týmu dělal, co mu řekli. Reakce šéfů St. Louis? Handrkovali se o 300 tisíc a nehodlali ustoupit. Trejd jinam? Nepřichází v úvahu… Proto Vladimír Sobotka sáhl po nabídce Omsku. Do zámoří se ale hodlá brzy vrátit.



Velmi překvapivá? Ano, tak se dá změna kursu směrem na východ v podání Vladimíra Sobotky brát. Ceněný univerzál, který vše ve své kariéře podřizoval vybudování pevné pozice v zámoří, ale ve čtvrtek uťal neúspěšná jednání se svým dosavadním zaměstnavatelem a přijal štědře placenou práci na Sibiři.

„Je to dost nečekané i pro mě, neměl jsem nikdy v úmyslu z NHL odcházet, ale bohužel mi nezbývala jiná možnost,“ prohlásil v pátek pro iSport 27letý útočník.

Nemyslete si, vnímá reakce fanoušků, že zahodil roky práce a šel jen za štědrou odměnou. Takové pohledy ho mrzí, i proto podrobně vylíčil, jak probíhala jednání o novém kontraktu v Bules…„Mojí prioritou bylo zůstat v NHL a přímo v St. Louis, manažerovi jsem na to dal i svoje slovo, když mi během mistrovství světa volal, jestli nemám v úmyslu odejít do KHL. Zdá se mi, že toho pak využil a dal mi nabídku, jaká pro mě byla nevýhodná,“ vysvětloval Sobotka. Od klubu chtěl 3 miliony a roční kontrakt, po jehož vypršení by se stal volným hráčem. Neuspěl, představy šéfa Douga Armstronga zněly na 2,7 milionu, případně delší kontrakt za lehce vylepšených podmínek.

VIDEO: Poslední gól Vladimíra Sobotky za St. Louis

 „Mým cílem bylo podepsat na jeden rok za peníze, které vzhledem k tomu, co jsem pro St. Louis odváděl, byly fér na obě strany. A na to on v žádném případě nechtěl přistoupit. Takže jsme se pořád dohadovali, než nám oběma došla trpělivost, nikam to nevedlo. Dlouhodobý kontrakt co mi pak nabídl, pro mě byl nesmysl, to by bylo výhodné jen pro St. Louis. Tím pádem jsem se rozhodl, že odcházím do Ruska, protože Armstrong mě nechtěl ani vytrejdovat, dávat do jiného klubu,“ popisoval bývalý slávista.

Když si navíc v hlavě poskládal sestavu Blues s novými posilami, neviděl své vytížení moc nadějně. Stejně by prý zůstal, ale potřeboval by cítit, že o jeho služby klub opravdu stojí a že si váží toho, co tam v posledních letech odvedl. „Jsem rád, když vím, že o mě má někdo zájem a že v týmu budu hrát. Chtěl jsem taky, aby ukázali nějaký respekt. Skáču jim tam po hlavě do střel a dělám na ledě věci, které sice nejsou tak vidět tak bodově, ale odvádím svou práci na sto procent… Pro mě to nikdy nebylo moc o penězích, i když jsou důležité,“ zdůraznil Sobotka.

Jeho plán? Zvládnout jeden rok v Omsku, zahrát si na domácím šampionátu a pak se vrátit do NHL, kde by rád do jiného mužstva. I o tom hovoří v rozhovoru, který nejdete v sobotním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud