22. července 2014 • 10:06

Rakouský útočník Thomas Vanek vypovídal u soudu. Kvůli sázení

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

K federálnímu soudu v americkém státě New York byl na pondělí předvolán rakouský útočník Thomas Vanek. Hráč, který začátkem července podepsal tříletou smlouvu s týmem Minnesota Wild, byl vyslýchán v souvislosti s vyšetřováním nelegálního sázení.



Soud v Rochesteru oznámil, že Vanekova účast byla dobrovolná a 30letý rodák z rakouského Zell am See prý není z ničeho podezřelý. Případ pravděpodobně vztahuje k útočníkovu působení v Buffalu, kam Vanek přišel v roce 2005 z farmy v Rochesteru. Za deset let se stal v západním New Yorku hvězdou a uznávanou osobností.

V Sabres působil Vanek do minulé sezony, kdy byl nejprve vyměněn do New York Islanders a poté do Montrealu. Nedávno podepsal účastník Utkání hvězd 2009 kontrakt do Minnesoty na tři roky za 19,5 milionu dolarů (390 milionů korun).

Vanek po výslechu odmítl celou záležitost komentovat. Jeho agent Steve Bartlett připomněl, že jako svědek nesmí sdělovat žádné podrobnosti. Podle místní televizní stanice News 10 jde o případ nelegálního sázení, v němž jsou tři muži z Rochesteru obviněni z celkem 23 přečinů. Vanek prostřednictvím svého zástupce k případu vydal prohlášení, v němž tvrdí, že byl federálním soudem požádán o spolupráci.

„Nejsem předmětem vyšetřování ani trestního stíhání. S  americkými soudními orgány budu plně spolupracovat při jejich šetření, stejně jako při jakémkoli řízení, které z toho vyplyne,“ dodal v prohlášení Vanek.






Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud