30. července 2014 • 10:10

Český mladík se v Tampě hodně líbil. Jsem bojovník, chci výš, hlásí Mašín

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českými hvězdami na posledním draftu NHL bylo útočné duo Jakub Vrána - David Pastrňák, ale v zámoří věnují pozornost i další naději. Obránce Dominik Mašín putoval z pozice číslo 35 do Tampy Bay a řízný bek svého nového zaměstnavatele v nováčkovském kempu zaujal. "Budu na sobě pracovat, chci se dostat ještě výš," řekl odchovanec pražské Slavie.



Fyzicky skvěle vybavený Mašín má před sebou v zámoří dlouhou cestu. Na draftu připadl týmu Lightning, a to je v současné době mužstvo s pravděpodobně největším množstvím talentovaných mladíků v lize. Zkrátka tým na vzestupu. Ale řízný obránce už se těší na to, jak se bude tlačit na výsluní.

"Jsem nadšený, že můžu být v této organizaci a jsem také velký bojovník. Chci na sobě zapracovat a stále se sunout výš," vykládal loňský kapitán české reprezentační osmnáctky pro server thn.com.

Do příštího ročníku se mu otevřela široká paleta herních možností a robustní mladík si může vybírat. Mohl by se vrátit do juniorského týmu Slavie s možností nahlédnout do sestavy extraligového áčka, ale sám Mašín dává spíše přednost zámořské cestě. Na draftu juniorů připadl týmu Peterborough Petes, kde po jeho službách už pokukuje generální manažer Peter Oke a možností je i farmářské mužstvo Tampy v Syracuse.

"Dominik si umí dobře poradit na obou koncích kluziště. Brzy nám kvůli věku odejdou dva obránci, rozhodně by u nás dostal prostor na ledě i v klíčových situacích," slibuje Oke.

Zájem skautů a pozici ve druhém kole draftu NHL si Mašín hodně vybojoval i díky podařenému MS "18". Tam český tým, který zadák vedl s céčkem na hrudi, naposledy bral stříbro.

Ale vedení Lightning nadchla i čísla českého beka z juniorské extraligy. Pro zámořský styl se zdá ideální. V základní části totiž Mašín skončil na devátém místě v kanadském bodování (2+19) a k tomu se zvládl umístit na čele statistiky trestných minut (102).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud