31. července 2014 • 15:17

Válka slov v NHL. Nesnáším Plekance, udeřila hvězda Bostonu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trochu to připomíná western v hokejových kulisách. Proti sobě stojí připraveni na souboj dva nesmiřitelní - Brad Marchand a Tomáš Plekanec - a vzduchem létají kulky slovního kalibru. Hvězda Bostonu veřejně přiznala, že českého útočníka nesnáší, což Plekanec nenechal bez odezvy.



Prezident AHL Dave Anders položil Marchandovi během večeře v Halifaxu, odkud kanadský útočník pochází, jednoduchý dotaz: Kdo tě v NHL nejvíce štve? "Těch hráčů je víc, nejvíc ale asi nesnáším Tomáše Plekance, toho opravdu nemůžu vystát," prozradil známý provokatér.

"No, možná jsem to neměl říci takhle naplno. Nemám ho rád," dodal po krátké odmlce levý křídelník Bostonu. Na tváři mu při odpovědi zářil spokojený úsměv, veřejně natřít neoblíbené soka se nepodaří každý den.

VIDEO: Podívejte se na Marchandův výstup


Rivalita mezi Bostonem a Montrealem je obrovská, největší v celé NHL. Oba týmy spolu válčí v Atlantické divizi, pravidelně na sebe naráží v play off. Letos sedmý zápas semifinále Východní konference urval do své moci Montreal.

Nevraživost umocnil i tři roky starý zákrok Zdena Cháry na Maxe Paciorettyho, kdy kapitán Bostonu svého soka málem rozpůlil o plexisklo u mantinelu. Těžký otřes mozku, fraktura čtvrtého krčního obratle, zněla diagnóza.

Vedení soutěže zákrok posoudilo jako neúmyslný a slovenského obra nepotrestalo. Fanoušci Canadiens ale nezapomněli, Chára je při každém kontaktu s pukem v Bell Centre terčem nenávistného bučení.

Plekanec si samozřejmě nechal Marchandův atak líbit. "Jeho komentář si užívám, zvlášt když je od člověka, kterého nenávidí skoro celá liga," nechal se slyšet.

Marchand v NHL krom dobré produktivity proslul i provokováním, skrytými fauly a zákeřnou hrou. Během letošního play off Plekance udeřil před vhazováním pěstí do hlavy.

VIDEO: Podívejte se na úder Marchanda do hlavy Plekance

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud