4. srpna 2014 • 12:31

Vybojuje si NHL? Chci místo u Pens, říká defenzivní specialista Uher

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jméno Dominik Uher nepatří mezi českými fanoušky zrovna mezi nejznámější. Jenže jedenadvacetiletý křídelník díky poctivé dřině klepe na dveře slavné NHL. Bývalý útočník Třince, kterého si na draftu v roce 2011 vybral v 5. kole jako 144. hráče Pittsburgh, má za sebou druhou sezonu na farmě. "Přes léto chci zesílit a v příštím roce bych chtěl nakouknout do prvního týmu," řekl Uher.



Desítky gólů a dechberoucí kličky? Milimetrové přihrávky a boj o čelo kanadského bodování? To není doména českého křídla. Uher místo toho výborně ovládá defenzivní práci. Během posledního ročníku dal například v dresu Wilkes-Barre sedm branek a z toho hned tři ve vlastním oslabení. V této statistice byl společně se čtrnácti dalšími hráči na čele soutěže.

"Hra v oslabení je velkou součástí mojí hry. V průběhu letošní sezony jsem ji hodně vylepšil, ale stále ja na čem pracovat," řekl autor 24 bodů v 68 zápasech v rozhovoru pro Post-Gazette.

Další dobrou schopností rodáka z Frýdku-Místku je provokace. Dostat se soupeři pod kůži, to Uhrovi jde. "Právě kvůli těmto situacím se snažím přes léto zapracovat na své fyzické stránce. To se hodí, když pak padnou rukavice na led," vysvětlil muž, který se během posledních dvou sezon popral hned devětkrát.

VIDEO: Takhle se Uher v říjnu pobil s Cramarossou

V další sezoně by se mladý hokejista rád aspoň na chvíli podíval do NHL a pár možností v Pittsburghu mít bude. James Neal, Jussi Jokinen, Joe Vitale, Tanner Glass, Lee Stempniak, Brian Gibbons, Chris Conner a Chuck Kobasew. To jsou útočníci, kteří Pens přes léto opustili a hlavně poslední šestice se většinu času vyskytovala ve 3. a 4. útoku. A to je cílové místo českého hokejisty.

"Pokud bude v týmu na těchto pozicích volné místo, nebo se ve spodních dvou útocích někdo zraní, budu o tuhle pozici bojovat," hlásí odhodlaně Uher, který je u Penguins smluvně vázaný ještě během tohoto ročníku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud