6. srpna 2014 • 13:15

V Soči zachraňoval opuštěné psy, teď hokejista pomáhal lidem v Africe

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník David Backes ze St.Louis Blues na ledě s chutí rozdává rány. A často. V osobním životě to je ale velký dobrák. Se svou manželkou před lety založil nevýdělečnou nadaci Athletes for animals, během olympiády v Soči zachraňoval opuštěné psy a toto léto pro změnu v Nairobi pomáhal lidem, kteří mají potíže se sluchem.



Třicetiletý Backes totiž už téměř deset let spolupracuje s nadací Starkey Hearing Foundation. To proto, že jeho žena Kelly se jednoho rána ještě během studentských let probudila a náhle neslyšela.

"Zjistili jsme, že Kelly trpí percepční nedoslýchavostí," vypráví Backes pro své vlastní oficiální stránky o tom, jak a proč začal se svou ženou se Starkeyho nadací spolupracovat. Když přišla poté nabídka a možnost organizaci vypomoci, oba dva se rozhodli vyrazit do Nairobi přímo za místními obyvateli.

Z šance částečně vrátit sluch tamním obyvatelům měla díky své předchozí nepříjemné zkušenosti radost především hokejistova choť. "Kelly byla obrovsky nadšená, když mohla vidět radost lidí z Nairobi, kteří třeba poprvé v životě zjistili, jaké to je, něco slyšet," řekl Backes. "A vidět ten entuziasmus lidí, kterým můžete pomoci, to se nedá popsat."

Hokejový útočník si se svou ženou měl také možnost prohlédnout část Keni a byl nadšen. "Místní lidé byli úžasní. Všichni byli hrozně milí, každý si vážil toho, co má," vyprávěl o poměrech Backes.

Start do hokejové přípravy se ale pomalu blíží a i když byl v Africe, nic ze zámořského dění Backesovi neuniklo. Radost měl hlavně z příchodu Paula Stastnyho z Colorada. "On je rozený vítěz, vážně mám radost, že ho budeme mít v týmu," těší se kapitán Blues na novou posilu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud