21. srpna 2014 • 07:55

Kovaljov se opřel do "milionáře" Subbana: Občas hraje jako na ulici

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pálit od modré čáry umí jako málokdo, srážky s ním bývají přesné a drtivé a je to šoumen, který miluje pozornost. Kanadský obránce P.K. Subban by měl být v Montrealu tváří příštích let a Canadiens ho rovnou ocenili osmiletým kontraktem v hodnotě 72 milionů dolarů. A tento krok se mnohým nezalíbil, mimo jiné i bývalému hráči kanadského klubu Alexeji Kovaljovovi.



Olympijský vítěz ze Soči a nejlepší bek NHL za rok 2013 se díky megakontraktu finančně zařadil mezi absolutní špičku soutěže. Kdo si vypočítá průměrné platy hokejistů pro příští ročník tak zjistí, že jen Alexandr Ovečkin a Jevgenij Malkin na tom budou lépe. Už to poutá dostatečně velkou pozornost.

Subban se navíc s podpisem zapsal do klubové historie. V tomto tradičním týmu totiž nikdo nikdy nezískal tak lukrativní smlouvu. "Tyhle gigantické kontrakty moc nechápu," řekl legendární ruský útočník Alexej Kovaljov, který barvy Canadiens hájil mezi roky 2004-09. "Ale je pravda, že když my jsme přišli do ligy, starší generace se na naše finanční podmínky asi dívala dost podobně."

Peníze ale nebyly tím jediným k čemu se Kovaljov na téma "Subban" vyjadřoval. Mladý kanadský bourák totiž často svým excentrickým chováním poutá pozornost více, než je třeba. Už dvakrát se popral se spoluhráčem na tréninku, občas je pro okolí těžké jeho povahu vydýchat. Navíc hodně ofenzivní pojetí jeho hry často tvoří v defenzivě Montrealu mezery.

Subban v loňském ročníku posbíral v základní části 53 bodů, ale 23 z nich přišlo v přesilové hře, kde defenzivní předpoklad není tak nutný. V kolonce +/- mu na konci ročníku svítila cifra - 4. Nic hrozivého. Jenže jen čtyři hokejisté Canadiens na tom v sezoně byli hůř, z toho pouze jeden obránce. A to se právě Kovaljovovi nelíbí.

"Vůbec neříkám, že to není dobrý hokejista. Ale na ledě zkrátka často zbytečně hazarduje. Je najednou schopen pět gólů zařídit, ale také svou chybou k pěti pomoci soupeři," řekl historicky třetí nejproduktivnější Rus v rozhovoru pro TSN.

Kovaljov ve svých vzpomínkách připomněl legendárního beka Briana Leetche, se kterým kdysi v dresu NY Rangers slavil Stanley Cup. To byl podle něj vzor ideálního beka. "Subban to občas hraje jako když jsme to plácali v dětství na ulici," vykládal jedenačtyřicetiletý Kovaljov.

Do výše kontraktu určitě dost promluvily také úspěchy, které za sebou pětadvacetiletý bek má. Kromě Norrisovy trofeje pro nejlepšího beka NHL a olympijského zlata ze Soči má ve sbírce také dvě zlata z juniorských šampionátů, nebo účast v prvním All-Star Teamu NHL za rok 2013.

"Za tyhle věci se teď občas hráči platí, to je pravda. Ale pokud to je za to, co předvádí na ledě, tak to nechápu," zakončil Kovaljov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud