28. srpna 2014 • 10:24

Gomez jako Sýkora nebo LeBron. Veterán žádá o práci v New Jersey

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních sezonách nestál za moc, a kdo si ho pořídil, hořce litoval. Své o tom vědí v Montrealu, v San Jose i na Floridě. Hokejový útočník Scott Gomez prožívá krušnější pracovní období, kdysi pověstný bourák od roku 2010 nebyl schopný nastřílet víc než 7 gólů za sezonu.



Jeho reputace povážlivě poklesla, rodák z Aljašky se však nevzdává a míní bojovat. S vedením New Jersey se dohodl na zkoušce, kterou podstoupí na zářijovém kempu. Buď to vyjde, anebo ne.

„Je v něm pořád hodně hokejové chuti a zápalu. Přes léto tvrdě pracoval a já mu poskytl šanci ukázat se. Žádné přísliby neexistují, víme však, co nám může přinést. Je to stejný případ jako Petr Sýkora,“ připomíná generální manažer Lou Lamoriello sladký příběh českého střelce, který do kempu Devils přišel před třemi roky na zkoušku, a ačkoliv mu málokdo dával větší než teoretické šance, Sýkora si v rámci tryoutu kontrakt vydřel. Ba co víc, v sezoně si vedl náramně, jeho góly pomohly týmu k účasti ve finále Stanley Cupu.

O totéž se nyní pokusí Scott Gomez, jenž v Devils prožil nejúrodnější časy svojí kariéry. Po boku Patrika Eliáše vyhrál dva Stanley Cupy, od roku 1999 strávil v týmu z Newarku sedm ročníků. V podstatě se vrací na rodnou hroudu, do svého prvního klubu v NHL.

I Gomez to přesně takhle vidí. „Když jsem sledoval LeBronův návrat domů, inspirovalo mě to k té samé věci. Přivítání asi nebude takové, ale…“ vtipkoval Gomez na serveru NJ.com.

Na kempu zkusí zaujmout a urvat smlouvu. A stejně jako Sýkorovi se mu příliš nevěří. Americký útočník chce však dokázat, že do starého železa nepatří. „Jsem mladý a pořád správně hladový,“ oponuje kritikům. „Měl jsem před sebou i jiné možnosti, kam jít, ale možnost zahrát si tady je skvělá příležitost. Dostat šanci na kempu je přesně to, o co mi šlo, co jsem chtěl. Uvidíme, jak to půjde,“ těší se Gomez, jenž v předchozí sezoně na Floridě zvládl 46 zápasů, v nichž pobral pouhých 12 bodů (2+10).

V případě splnění cíle by v novém ročníku NHL přesáhl ceněnou hranici tisíce zápasů, dosud ve slavné lize nastoupil k 987 utkání, v nichž si zapsal 713 bodů (173+540).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud