Martin Tomaides
14. září 2014 • 10:10

NHL hlásí konec otočky. Tady je TOP 5 nejlépe provedených

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před novou sezonou ohlásilo vedení NHL několik nových pravidel a mezi nejzajímavější mimo jiné patří to, že hokejista během trestného střílení nebo samostatných nájezdů už nesmí provést otočku kolem vlastní osy, tedy tzv. spin-o-ramu. Pro hokej to není žádná nová informace, IIHF tento zákaz prezentovala nedávno, provádět tuto specialitu nesmí už ani hokejisté v české extralize.



Někdy to bylo věčné téma. Vracel se hokejista s pukem směrem ke středovému kruhu? A nezastavil se kotouč náhodou? Takhle často argumentovali diváci i odborníci, když některý z hráčů tuto kličku vystřihl. Teď je debatám konec, pokud si někdo z odvážlivců bude na této baště chtít pochutnat, může tak učinit jedině během hry.

I když jiné řešení nabízí například brankář Roberto Luongo z Floridy, který nepatří zrovna k příznivcům utkání, které jsou zakončeny samostatnými nájezdy. "Nemůžeme si nechat spin-o-ramu a místo toho zakázat nájezdy?" vtipkovala kanadská hvězda na Twitteru. Tenhle názor asi zůstane nevyslyšen.

Vy se teď ale můžete podívat na pětici nejvydařenějších nájezdů tohoto typu z posledních let. Další už totiž přibývat nebudou...

5. Martin St. Louis (Tampa Bay)

Tak tohle byl přesně jeden z důvodů kontroverze. Drobný forvard se na Corey Crawforda z Chicaga rozjel pěkně zeširoka, před gólmanem se otočil, na krátkou chvíli se zastavil a bekhendem zavěsil. Brankář Blackhawks se okamžitě otáčel na sudího, platné mu to ale nebylo nic...

4. Josh Bailey a Ryan Strome (NY Islanders)

Hodně pokořeně si asi připadal legendární Martin Brodeur, když na něj v utkání proti divizvnímu rivalovi stejnou kličkou vyzrála hned dvojice útočníků. Trojnásobnému vítězi Stanley Cupu bylo jasné, že pro jeho mužstvo to bude ztráta prémiového bodu, Devils totiž v sezoně dokázali proměnit jen 4 ze 45 nájezdů.

3. Jason Blake (Toronto)

Rychlík z Toronta nalákal brankáře Scotta Clemmensena na svižný pohyb a ten útočníkovi jeho trik zbaštil. Ve chvíli, kdy Blake zakončoval kličku, klouzal gólman bezmocně ven z brankoviště.

2. Linus Omark (Edmonton)

Tenhle švédský hokejista se do NHL nikdy nedokázal pořádně prosadit, ruce jako on má ale málokdo. A také nervy. Tuhle netradiční parádu, která se možná ani jako spin-o-rama nazývat nedá, předvedl hned ve svém prvním utkání v kariéře! Kompletně zmatený brankář Dan Ellis pak pustil i jeho slabší střelecký pokus. Krása!

1. Michail Grabovski (Toronto)

Demonstrace běloruské šikovnosti. Grabovski se rozjel pěkně zeširoka, během kličky si hodil puk na bekhend, pak zase pěkně rychle na forhend a přehodil beton gólmana Conklina. Ten sice podobnou kulišárnu viditelně čekal, nic platné to ale nebylo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud