Martin Tomaides
15. září 2014 • 09:36

Pastrňákův první zápas za Bruins: Přišel o kus zubu, zastínil jedničku draftu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tréninky chodí jako první a odchází jako poslední. Zdobí ho šikovnost, věčně dobrá nálada a už v osmnácti parádně válí anglicky. David Pastrňák všechny v kempu Bostonu skutečně zaujal, v prvním přípravném utkání proti nováčkům Floridy pak ukázal, že zazářit umí i v ostrém zápase.



Bruins sice svou první přípravu proti Floridě prohráli 2:0, Pastrňák byl ale tím mužem v černožlutém dresu, který byl vidět nejvíce ze všech. Tři soupeři se na něm vyfaulovali, dostal se k trestnému střílení, předvedl parádní útočnou akci, během které vyškolil poslední jedničku draftu Aarona Ekblada a přišel o kus zubu. To je na jedno utkání dost, co říkáte?

Nejlepší Pastrňákova akce přišla na konci první třetiny právě v kombinaci s Ekbladem. Vytáhlého obránce Panthers český hokejista obral o puk v útočném pásmu a v plné rychlosti se valil na bránu. Cestou si ještě prohodil beka Racineho a i když nakonec úspěšně nezakončil, jednalo se o jednu z nejhezčích akcí zápasu.

A svou zdravou drzostí zaujal český hokejista nakonec i ve vlastních řadách. "Je skvělé vidět, jak se vůbec nebojí využívat svých předností. Nebyl ani trochu nervozní, což by většina hráčů ve svém prvním utkání byla," chválil Pastrňáka v listu Boston Globe brankář Malcolm Subban, bratr slavného obránce Montrealu.

Úsměv z prohraného, ale osobně vydařeného utkání nevzal odchovanci Havířova ani úder holí do tváře. Po něm přišel talentovaný hráč o kus zubu. Ale o chvíli později naskočil zpět do hry a vykoledoval si trestné střílení. Brankáře Jacoba SeSerrese překonal, ale puk nakonec skončil na tyči.

"Ofenzivní schopnosti má skvělé, připravoval šance pro sebe i spoluhráče. Občas ale s pukem také dost zariskuje, ale to k mladým hráčům patří," řekl asistent generálního manažera a býalý obránce Don Sweeney.

No, co dodat? Jen tak dál!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud