Martin Tomaides
18. září 2014 • 19:20

Frk se zasekl. Ale přes léto tvrdě makal, teď to jen potvrdit, říká kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před lety byl označován za jeden z největších českých ofenzivních talentů. Jenže v zámoří se Martin Frk během poslední sezony zasekl, těžce si zvykal na přechod z juniorů mezi dospělé a loňský ročník se mu vyloženě nevydařil. "Frky je na sebe hodně tvrdý, budeme jeho další vývoj sledovat krok za krokem, chceme hlavně, aby získal zpátky sebevědomí," řekl trenér mužstva Grand Rapids z AHL Jeff Blashill.



V juniorské QMJHL nasbíral během tří sezon 163 bodů ve 152 zápasech, navíc přidal fantastických 33 bodů v 17 duelech play off v roce 2013. Luxusně zakončená kariéra juniora. Jenže nástup mezi chlapy vůbec růžový nebyl. Devětačtyřicátý hráč draftu 2012 se na farmě v Grand Rapids doslova trápil, na 15 utkání byl dokonce přeřazen o patro níže, do ECHL.

"Nevím, jestli jsem se na sezonu špatně připravil, ale celým rokem jsem se dost protrápil. Bylo to pro mě velké zklamání," řekl Frk, který se v 50 utkáních AHL trefil pouze třikrát.

Odchovanec Karlových Varů je sám sobě největším kritikem, hokejovou bídu celý ročník dost špatně snášel a když se nedařilo, bývalý juniorský reprezentant si logicky přestal věřit. "Vím, že musím víc střílet a mín přemýšlet," vykládal pro theleftwinglock.com český hokejista, který má podle kouče Blashilla "střelu jako z děla".

Během loňské sezony v AHL totiž v padesáti utkáních vyslal na bránu pouze pětačtyřicet střeleckých pokusů. A to je zoufale málo! Ale dvacetileté křídlo rozhodně neskládá zbraně. Frk přes léto pořádně zapracoval na kondici a dokonce shodil zhruba 5 kilogramů.

"Tvrdě makal a je na správné cestě, teď už to jen potvrdit," chválí svého svěřence Blashill a těší se na mohutnější bodový příděl od probuzeného křídla.

A Frk se nebojí dělat postupné kroky, ví, že dres Red Wings je zatím vzdálený, ale že cesta k němu existuje. "Letos už se cítím podstatně lépe, uvidíme, co přinese kemp. Chci se teď stát důležitým mužem v sestavě Grand Rapids."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud