18. září 2014 • 10:34

Hráče Edmontonu učí jezdit olympijský šampion v krasobruslení

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi nebude své svěřence mučit, aby se naučili trojitý salchow nebo skákali odpíchnutý rittberger. Nicméně bývalý šampion v krasobruslení bude s hráči Edmonton Oilers pracovat na bruslení. „Od chvíle, kdy mi odmítli dát místo ve čtvrtém útoku, byla tohle druhá nejlepší věc, kterou udělali,“ žertuje David Pelletier, který dostane na starost hlavně mladé hráče.



Většinu času má trávit na farmě Edmontonu v Oklahoma City a u druhého záložního týmu Bakersfield v ECHL. „Nejlepší na práci s hráči, kteří mají všechno teprve před sebou, je to, že jsou hladoví a chtějí se posunout dál. Tehdy cítím, že jim můžu pomoct, aby byli lepší. Po roce mi třeba řeknou, že to k něčemu bylo,“ míní Pelletier.

Dnes 39letý krasobruslař ukončil kariéru před třemi lety, v páru s Jamie Saléovou získali v soutěži sportovních dvojic titul mistrů světa a na zimních hrách 2002 první zlato pro Kanadu v této disciplíně po 42 letech. Korunováni však byli až dodatečně. Původně totiž skončili druzí za Běrežnou se Sucharilidzem z Ruska, výsledky však rozpoutaly bouřlivé diskuse o tom, že kanadské krasobruslaře poškodili rozhodčí. Rozdaly se tedy dvě sady medailí, skandál vedle ke změnám v hodnocení.

Specialisté, kteří mají u hráčů zdokonalovat bruslení, pracují u zámořských klubů běžně. A Pelletier současně není prvním krasobruslařem najatým na tuto práci. „Oba sporty mají hodně společného, ale je přece jen rozdíl učit techniku hokejisty a krasobruslaře. Jsou to trochu odlišné kultury. Krasobruslař nepojede z jednoho místa na druhé rovně a co nejrychleji, každý pohyb bude promyšlený a naprogramovaný, zatímco hokej vychází hlavně z přímočarosti a rychlých reakcí,“ míní Pelletier, který už pracoval třeba u kanadské ženské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud