Jakub Hlaváč
20. září 2014 • 05:00

Tomáš Kaberle bojuje o dres New Jersey. Mám na to, hlásí bojovně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě jednou, ještě jednou vystoupit na slavné jeviště NHL a okusit nejlepší hokej světa. S touhle touhou v hlavě válčí český obránce Tomáš Kaberle o místo v kádru New Jersey. Teď přichází doba pravdy, teď musí v přípravném kempu přesvědčit o své platnosti pro tým.



Orazil si sezonu v domovském Kladně, zahrál si na olympijských hrách a teď to chce Tomáš Kaberle zkusit znovu v zámoří. V šestatřiceti letech. V klubu Patrika Eliáše, Jaromíra Jágra, Marka Židlického či Martina Havláta. Věří si, že tuhle partu může doplnit.

„Každý rok můžete být lepší,“ hlásil sebevědomě pro blog Fire and Ice. „Je úplně jedno, jestli jste junior nebo nejste. Prostě si věřím, že na testech můžu uspět. Jinak bych tu ani nebyl. Jsem zdravý, cítím se dobře,“ usmíval se zkušený zadák.

Pravdou ovšem je, že o místo na modré čáře se musí porvat s poměrně velkou konkurencí. Celkem devatenáct obránců je připraveno absolvovat kemp. Mimo jiné se o kontrakt uchází veteráni Mike Komisarek a Renat Mamašev.

Ani jeden z nich však nemá doporučení z úst čísla 68. Jaromír Jágr svého kladenského parťáka před šéfy neváhal vychválit. „Byl jedním z našich nejlepších hráčů na Hrách, divím se, že si ho nikdo z NHL nevzal před play off,“ prohlásil.

Kaberle samotný přiznává, že má ještě v ústech trpko poté, co ho Montreal v roce 2013 vyplatil ze smlouvy jako nadbytečného. „Občas věci nejdou podle vašich představ, teď je tu ale jiná výzva a jsem připraven se jí chytit,“ říkal mistr světa z roku 2005.

Nyní už to bude jen na něm a na šéfech Devils. Obecně nebývá situace pro návratu chtivé veterány příliš velká, ale existuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud