19. září 2014 • 12:42

Kuriózní zranění v NHL. Nemocný brankář nakopl zeď a přijde o peníze

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aby klub NHL suspendoval elitního hráče, musí mít pádný důvod. Brankář Minnesoty Josh Harding, kterému byla v roce 2012 diagnostikována roztroušená skleróza, se pohádal se spoluhráčem, vzteky nakopl zeď a zlomil si holeň. A jelikož si újmu přivodil mimo led, po dobu rekonvalescence nebude pobírat plat.



Až 9. října vyjedou Wild k prvnímu domácímu zápasu sezony s Coloradem, do brankoviště nabruslí Niklas Bäckström nebo Darcy Kuemper. Třetí do gólmanské party Josh Harding bude utkání sledovat z domova nebo pohodlí klubové lóže. V předvečer přípravného kempu si nakopnutím zdi přivodil zlomeninu holenní kosti a mimo hru bude až tři měsíce.

Zbytečným zraněním, za které ho Wild suspendovali a nebude tak dostávat od klubu žádné peníze, si Harding zkomplikoval pozici. Na post jedničky kouč Mike Yeo počítá se zkušeným Finem Bäckströmem a na pozici dvojky se posunul Kuemper, který dochytal loňské play off a s Minnesotou ve čtvrtek podepsal nový dvouletý kontrakt. Za rok si čtyřiadvacetiletý Kanaďan vydělá 1, 25 milionu dolarů.

"Jsem maximálně nadšený a nemůžu se dočkat, až se zase shledám se spoluhráči a vyjedu s nimi na led," rozplýval se v rozhovoru pro Minneapolis Star-Tribune Kuemper, který na kemp dorazí v pátek. Stejný kurs nabere i veterán Ilja Bryzgalov, kterého vedení Wild do přípravy také pozvalo.

S návratem do branky to tak bude mít držitel Bill Masterton Memorial Trophy (cena za oddanost hokeji) ze sezony 2012/13 hodně těžké. Nohou zeď neprorazíš. Teď už to ví i Harding.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud