Martin Tomaides
22. září 2014 • 11:20

Havlát je konečně zdravý! A vy víte, čeho je schopný, těší se Eliáš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kempy NHL jsou v plném proudu, v noci na pondělí už se dokonce hrály první přípravné zápasy a z českého pohledu bude i letos jedním z nejzajímavějších mužstev ke sledování tým New Jersey Devils. A to nejen kvůli Jaromíru Jágrovi. Novou tváří v klubu je útočník Martin Havlát, který se pokusí znovu probít do popředí statistik vedle dobrého kamaráda Patrika Eliáše.



Zranění, to je něco, co se s Havlátem táhne téměř celou kariéru. V NHL má za sebou třináct sezon a jen o čtyřech z nich se dá řici, že je rychlý český křídelník zvládl odehrát celé. Poslední tři působil Havlát v San Jose a z 212 možných utkání jich odehrál pouze 135. Zdravotní problémy byly často limitem a podepsaly se i pod Havlátovo letní vykoupení ze zbývajícího roku kontraktu.

Možná to ale pro třiatřicetiletého hokejistu bude jen dobře. Hned 1. července totiž podepsal smlouvu s New Jersey Devils, kde by mohl nastupovat vedle kamaráda Patrika Eliáše. "Jestli se dá říct, že s někým jsem byl v kariéře někdy sehraný, tak je to právě Patrik," vykládala v rozhovoru s novináři jedna z letních posil New Jersey.

Na souhru s parťákem se samozřejmě těší i klubová ikona Patrik Eliáš. Ten byl v průběhu let zvyklý nastupovat s Petrem Sýkorou a doufá, že obdobně by se mohl sehrát i s Havlátem.

"Martin je dobrý tvůrce hry, vždycky se mi s ním hrálo dobře. Třeba se nám bude dařit jako se Sýkorou v sezoně 2011/12," přemýšlí Eliáš, který by jako dalšího do lajny nejraději přivítal spolehlivého Zubruse, který by mohl za dvojici českých šikulů spolehlivě plnit defenzivní úkoly.

Základem k možné spolupráci je ale potřebné Havlátovo zdraví. A to prý zatím drží, mistr světa z roku 2000 hlásí, že je připraven. "Předchozí tři kempy jsem kvůli různým zraněním nezvládl, tentokrát jsem přes léto pořádně zapracoval a cítím se skvěle," řekl pro northjersey.com účastník All-Star Game z roku 2007.

Plně funkční Havlát pravidelně bývá velkým postrachem pro nepřítele. Šestkrát v NHL nastřílel aspoň dvacet branek, sedmkrát pobral minimálně 50 bodů. O stupeň lepší výkony navíc umí předvádět v play off. "Však moc dobře víte, čeho je Marty schopen, když je zdravý," usmíval se Eliáš.

První přípravný zápas na novou sezonu hrají Devils už v noci na zítřek proti New York Rangers.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud