Jakub Hlaváč
23. září 2014 • 13:58

Skála jménem Polák má v Torontu bořit. Je obrovský a silný, chválí ho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vystaví vám stopku a ještě vám naloží. Roman Polák. Nová akvizice Toronta. Kluboví šéfové představují fanouškům hokejovou skálu, o kterou se má rozbíjet jeden soupeř po druhém. Českého beka čeká premiérová sezona v klubu těch největších tradic.



Angažovali ho s jediným cílem – posílit obranu. Ne, Roman Polák nemá za úkol vymýšlet nějaké krkolomné ofenzivní akce, dávat góly. Musí jim zabraňovat. A Maple Leafs věří, že našli správného muže. Jejich defenziva potřebovala vyztužit, vždyť byla jedna z nejhorších v lize.

„Když ztratíte puk, potřebujete ho získat zpátky. Nebo zastavit hru. Od toho máme Romana Poláka. Všichni jste mohli v minulých letech vidět, že když do toho vloží ruce, obvykle máte po akci. Je obrovský a silný,“ pochvaloval si Peter Horacek, asistent týmu.

Po letním trejdu ze St. Louis do kanadského města dostal osmadvacetiletý zadák studijní materiály. Pro nationalpost.com popsal, že pro něj nebylo příliš složité je pochopit. Být zodpovědný, nic nekomplikovat. Takové jsou základní pokyny.

„Moje role je poměrně snadná. Musím být tvrdý, hrát fyzicky a to především v rozích a před brankou. To jsou prostory, kde soupeři nesmí dostat žádné místo a musí je to bolet,“ říkal metrákový borec.

V minulém ročníku rozdal 151 hitů, zablokoval vlastním tělem 131 střel. V obou ohledech byl ve svém týmu nejlepší. I teď na něm bude ležet především černá práce. Jakmile puk získá, odevzdá ho konstruktivnějšímu parťákovi.

„Bude pro nás nesmírně užitečný. I ta nejlepší mužstva, šampioni, musí občas bránit. Mít vyvážené síly na obou koncích kluziště je to nejdůležitější. A Roman nám s tím pomůže,“ byl Horacek naprosto přesvědčený.

Start sezony se blíží, ta o jeho pravdě rozhodne.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud