Jakub Hlaváč
23. září 2014 • 16:34

Kaberle se rve o smlovu v Devils. Připsal si vítěznou asistenci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Urazit štěstěnu se bojí i v klubu, kde uctívají ďábly. V New Jersey, domově Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše a dalších Čechů. Ne, tady se nebude nosit dres s číslem 13. Patřil k němu Mike Cammalleri, měl ho celou kariéru. Teď se s ním loučí. Pověry jsou pověry a někdy platí jako zákon.



Nikdo tohle numero v Devils nenosí. Bude tomu tak i nadále. Třináct. Zakázáno. Můžete si ho hrdě nažehlovat na dres, kde chcete. Ale tady se s ním rozloučíte. Tak jako Mike Cammalleri. Ani hvězdná posila s platem 5 milionů dolarů ročně nedostala výjimku.

„Nebojoval jsem o to. Přišel jsem do kabiny a ve své poličce měl dvacet trojku,“ říkal Kanaďan. „Měl jsem třináctku od svých sedmi let s výjimkami krátkých period, kdy nebyla volná. Ale ve finále je to pořád jenom číslo,“ nermoutil se nad ztrátou své poznávací značky.

Oficiální zákaz podle mnohých nešťastné číslice platí od roku 1987. Tedy od chvíle, kdy v New Jersey šéfuje generální manažer Lou Lamoriello. Jeho nový svěřenec má jiné pravidlo. Dost pravděpodobně mu ulehčuje život.

„Ani kdyby se mi nedařilo, tak se rozhodně nebudu doprošovat změny svého dresu. Mám jenom jeden rituál. A ten zní, nemít žádné rituály. Tyhle věci nikdy nerozhodnou o tom, jestli hrajete dobře nebo špatně,“ tvrdil rozhodně pro web mlive.com.

Jeho klub už má za sebou první přípravný duel, zkušený forvard do něj však ještě nezasáhl. Na rozdíl od obránce Tomáše Kaberleho. Ten se rve o smlouvu, a tudíž se musí pořádně předvést. Proti Rangers (5:4) k tomu dostal velmi slušnou šanci.

Odehrál 25 minut a 45 sekund navrch, chodil na přesilovky a stejně tak na oslabení. Trenér Peter DeBoer musel ocenit i jeho asistenci na rozhodující branku duelu. Ostatně akci si pochvalovali i spoluhráči kreativního zadáka.

„Není to ten typ, co puk z první vymete přes celé kluziště až na zadní mantinel,“ popisoval Adam Henrique, zakončovatel celé akce. „Dokáže vám přihrát v pravou chvíli a díky tomu dostanete ve středním pásmu trošku času navíc,“ líbilo se mu.

První krok za snem v podobě návratu do NHL tedy udělal šestatřicetiletý veterán úspěšně. Ještě několik jich však bude muset přidat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud