30. září 2014 • 08:41

Czech Wings! Nosek fauloval, Nestrašil nahrával, Mrázek zářil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z nových českých nadějí do příštího ročníku NHL, Tomáš Nosek z Detroitu, nedohrál kvůli faulu noční duel jeho Red Wings proti Torontu. Mladík z Pardubic vyfasoval trest do konce utkání poté, co na začátku druhé třetiny vrazil na hrazení obránce Stuarta Percyho. Opačné "starosti" měli spoluhráči Petr Mrázek a Andrej Nestrašil, kteří byli zvoleni mezi hvězdy utkání.



Během 52 utkání základní části předchozího ročníku extraligy stihl nejproduktivnější hráč Pardubic Tomáš Nosek posbírat jenom 36 trestných minut. Jen během nočního duelu proti Torontu stihl posbírat téměř polovinu. Během napadání soupeře si totiž počínal až moc aktivně a při dojíždění kotouče poslal nadějného beka soupeře Percyho zblízka obličejem napřed na mantinel. Ze zápasu odcházel v čase 23:16 se 17 trestnými minutami.

VIDEO: Nosek srazil Percyho a nedohrál

Zákrok českého reprezentanta pečlivě zkoumali i komentátoři včerešjího utkání a s výrokem rozhodčích nemohli nesouhlasit. "Páni, to nejde, tohle prostě nemůže udělat," vykládal jeden z nich v přenosu televizní stanice FOX Sports.

Netradiční nával trestů překvapil i trenéra Mikea Babcocka. Ten rozhodně není zvyklý, že jeho Red Wings posbírají v utkání deset vyloučení. "Nechápu, jak jsme mohli posbírat tolik trestů. Myslím, že budeme muset zapracovat na disciplíně," varoval své svěřence.

Místo šikuly Noska tak tentokrát zazářili další Češi. Petr Mrázek byl hlavní hvězdou zápasu a vysloužil si trenérovu chválu. "Byl spolehlivý, výborně pokrýval puk, zkrátka dneska nám dal šanci vyhrát," vykládal pro NHL.com Babcock.

"Snažím se jen dělat to nejlepší, makat každý trénink, každou třetinu a každý zápas, ve kterém dostanu příležitost. Mám z tebe radost," řekl po povedeném vystoupení Mrázek.

VIDEO: Sestřih duelu Detroit - Toronto

Mrázek sám moc dobře ví, že kvůli přetlaku v brankovišti Detroitu ho s největší pravděpodobností čeká přesun na farmu. Přesto chce vedení mužstva předvést, že na NHL je připraven. A svou šanci, kromě ceněného Noska, hodlá v nominaci do prvního týmu proměnit i další český zelenáč Andrej Nestrašil.

Ten se díky nahrávce a solidnímu výkonu už podruhé v přípravných duelech zařadil mezi hvězdy utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud