30. září 2014 • 12:00

Chcete se vyfotit? Bryzgalov se v NHL baví jako náhradník

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejmladší už není, pověst má všeljakou a v dresu Minnesoty zatím nastupuje jen dočasně, klub ho před sezonou pouze pozval do tréninkového kempu. To ale brankáři Iljovi Bryzgalovovi nebrání v tom, se dobře bavit. V pondělním utkání proti Pittsburghu například dělal objekt pro "selfíčka" nadšených fanoušků Wild.



Výhru našlapané Minnesoty 4:1 nad Pittsburghem sledoval Bryzgalov s kulichem na hlavě jenom ze střídačky. A i když jeho přímý konkurent Darcy Kuemper na ledě zářil a od Penguins inkasoval jen jednou, úsměv z tváře obrovitého Rusa nezmizel. A proč ještě neudělat radost fanouškům Wild, kteří jsou známí tím, že hokej zbožňují.

V Minnesotě se navíc dobře cítí i čtyřiatřicetiletý vítěz Stanley Cupu s Anaheimem. V klubu dohrával loňskou sezonu a skrze svého agenta dával po minulém ročníku jasně najevo, že se mu v klubu týmu a že by rád zůstal. Aby ne, Wild staví už několik let tým, který by měl v blízké době útočit na příčky nejvyšší a Bryz by u toho chtěl být.

Jeho pasáž focení s fanoušky během utkání přišla na řadu ve třetí třetině a když spoluhráč Jason Pominville zakončil duel v 60. minutě svým třetím gólem v utkání, hodil Bryzgalov dokonce na led čepici. Trenér Mike Yeo chování brankáře ocenil pouze smíchem a výrokem "no comment".

VIDEO: Hattrick útočníka Jasona Pominvilla

A jaké jsou zatím jeho šance na setrvání v mužstvu? 50 na 50 by pravděpodobně byla zbytečně optimistická prognóza. Brankoviště Wild měla střežit sehraná dvojice Niklas Bäckström - Josh Harding, s talentovaným mladíkem Darcym Kuemperem v záloze.

Ale celá situace nabrala jiný směr, když se Harding nešťastně zranil a na několik týdnů se vyřadil ze sestavy. V tu chvíli přišla Bryzgalovovi pozvánka do kempu. Ale k tomu podepsal Kuemper nový dvouletý kontrakt...

Navíc čísla mistra světa z roku 2009 nebyla během přípravy kdovíjak oslnivá. Proti Winnipegu a Pittsburghu odchytal celkem 49 minut a inkasoval 4 góly z osmnácti střel. Nicméně kdyby NHL přišla o tuto mašinu na hlášky, byla by to škoda.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud