1. října 2014 • 14:31

Podepsat Kaberleho? Nebyl výjimečný, řekl generální manažer

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně si ho proklepli. Tomáš Kaberle během přípravných utkání New Jersey pravidelně hrál přes 20 minut za zápas, na led chodil v klíčových momentech utkání, bodoval, zkrátka dělal všechno pro to, aby v příští sezoně mohl naskakovat v nejlepší soutěži světa. Nestačilo to. A generální manažer klubu Lou Lamoriello teď vysvětlil proč.



Bryce Salvador, Andy Greene, Eric Gelinas, či Peter Harrold... Pokud se v defezivních řadách Devils nezaměříte zrovna na Marka Židlického, jména zadáků vám toho mnoho neprozradí. Přesto Kaberle nezapadl, nebyl prý výrazně lepší než řada jmenovaných a parta nadějných mladíků, která se pomalu do kádru New Jersey tlačí.

"Stejně jako před pár dny propuštěný Mike Komisarek je i Kaberle kvalitní a zkušený veterán, ale dopředu věděl, že bude muset být lepší, než hráči, které máme," vysvětlil důvod konce spolupráce jedenasedmdesátiletý Lamoriello.

Jasně dal tedy najevo, že se hodlá spíše vydat cestou omlazování zadních řad. Damon Severson, Seth Helgeson i Adam Larsson se v kempu předvedli v hodně slušném světle a všem je jen lehce přes dvacet let. V průběhu sezon příštích by měli být do klubu postupně zapracováni, někteří z nich odehrají porci zápasů už letos.

"Mladí zadáci nás letos během kempu opravdu zaujali. Bohužel hráčů, kteří hrají podobně jako Tomáš, máme dostatek. Musel by být výjimečný," řekl pro northjersey.com dlouholetý klubový funkcionář.

Kaberle teď může ještě doufat, že některému z týmů NHL, který hledá zkušeného a rozvážného beka, se zalíbila jeho hra v přípravě a třeba mu nabídne smlouvu. Jinak na něj čeká evropský hokej.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud