Jakub Hlaváč
2. října 2014 • 14:33

Bojují o místo v NHL! Kdo z českých mladíků má šanci v Detroitu?

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští hráči se rvou o místo v Red WingsČeští hráči se rvou o místo v Red WingsFOTO: ČTK

    Pobrali talent i kuráž. Ukázali to. Teď potřebují šanci. Čeští mladíci by mohli u Red Wings vytvořit parádní kolonii. Jenže dostat se do nabitého týmu, do jedné z nejúspěšnějších organizací současné NHL, je těžké. I pro Tomáše Noska, Andreje Nestrašila a Petra Mrázka. Naděje však je. Na dresy opatřené okřídleným kolem se vyšívají nové jmenovky. Po sezonách, kdy v kabině žily legendy, prověření veteráni, přichází čas mladíků. Jedna dynastie odešla či je na odchodu, a je potřeba vybudovat další. Tak aby pokračovala tradice 23 nepřetržitých účastí Red Wings v play off. Kdo z české trojice má největší šanci uspět?

  • Tomáš Nosek, 22 let, levé křídlo/centr

    Tomáš Nosek Tomáš NosekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    V extralize mu parádně vyšla minulá sezona, skončil v první desítce bodování (19+25) a řekl si o šanci v Detroitu. Absolvoval kemp mladíků, teď bojuje o místo se všemi hvězdami. Trenér Mike Babcock si ho hned oblíbil, bude se mu snažit najít místo.

    Šance podle Sportu: 70 %

  • Petr Mrázek, 22 let, brankář

    Petr Mrázek Petr MrázekFoto Reuters

    Ze všech českých mladíků toho má za sebou nejvíc. Nastoupil už do jedenácti zápasů NHL, v minulé sezoně dvakrát udržel čisté konto. Jenže zároveň čelí největší konkurenci. Kolegové Howard a Gustavsson jsou zkušení, asi dostanou přednost. Šance ukázat se však určitě přijde.

    Šance podle Sportu: 45 %

  • Andrej Nestrašil, 23 let, levé křídlo

    Andrej Nestrašil Andrej NestrašilFoto Reuters

    Do zámoří odešel už v roce 2006, na tamní prostředí je tedy perfektně adaptovaný. Nebude mu dělat problém jazyk, zná zvyklosti. Ale v přípravných zápasech Detroitu dostává šanci poprvé, pravděpodobně bude muset o svých kvalitách ještě přesvědčit výkony na farmě v Grand Rapids a čekat na trenérovo zavolání.

    Šance podle Sportu: 30 %

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud