Zdeněk Janda
20. října 2014 • 07:54

Naštvaný Hertl po prohře: Nejde mi to! A nevím, čím to je…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Šest zápasů, dva body (2+0). Z osobního hlediska žádná pecka. A Tomáš Hertl není se vstupem do své zámořské sezony číslo dvě spokojený. „Týmu to sice jde, ale já se necítím od začátku dobře. Nejde mi to. A sám nevím, čím to je,“ říkal Sportu po nočním utkání s Rangers, v němž San Jose prohrálo 0:4. Z tváře 20letého útočníka se vytratil ten jeho typický úsměv…



Byli to právě Rangers, proti nimž před rokem zaznamenal životní zápas. Vyšvihl čtyři góly, z toho ten poslední se stal prvotřídním hitem. Finta mezi nohama uchvátila, z Hertla se rázem stala kometa. Tenhle bezprostřední klučina uhranil. Do mikrofonu před zaplněnou domácí arénou vykládal, jak je to celé "crazy..."

Jenže teď jsou jeho pocity totálně rozličné. „Kluci v kabině mi to před zápasem připomínali. A říkali, že bych mohl něco zopakovat. Ale místo toho, abych dal nějaký gól, tak jsem zahrál asi svůj nejhorší zápas,“ mračil se.

VIDEO: Sestřih utkání NY Rangers - San Jose

Cítí, že to není ono. Od začátku sezony. „Nevyhrávám tolik soubojů, kazím přihrávky. Nejde mi to prostě. Musím to změnit!“ tvrdí útočník Sharks, jehož trápí i to, že se nedostává tolik ke střelám. Proti Rangers ve slavné Madison Square Garden to bylo výmluvné. Nevypálil ani jednou!

„V minulé sezoně jsem měl za zápas třeba i pět střel. Jenže letos jich mám sedm za šest zápasů… To pak nemůžu dát góla,“ kroutí hlavou.

Nastupuje sice stále v elitní formaci vedle Thorntona a Pavelského, ale nedostává se do příliš šancí. „Doufám, že se to brzo změní a zase mi to půjde!“ přeje si účastník dvou seniorských světových šampionátů a jeden z největších talentů českého hokeje. Jenže teď nemá náladu kdovíjak oslnivou. „Potřebuju nejspíš nějaký ušmudlaný gól nebo přihrávku, abych někomu dal. Klidně nějakou odraženou. Abych se zase chytil,“ přál si v útrobách Madison Square Garden.

Do Bostonu, kde ho čeká v noci na středu poslední zápas náročného tripu, se mu neletělo zrovna zvesela… Už se těšil na návrat domů do San Jose. Tam mu to většinou jde a při utkáních před skvělými fanoušky často pookřeje. A doufá, že tentokrát to bude přesně tenhle případ.

Hertl v sezoně:

6 zápasů

2 body (2+0)

+4 body

7 střel

Rozhovor s Tomášem Hertlem i s trenérem Toddem McLellanem, který se mu snaží pomoct, si přečtěte v zítřejším vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud