20. října 2014 • 17:39

Dostane Vokoun šanci v NHL? Colorado trápí zranění brankáři

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To jsou tedy potíže! Hned na začátku nového ročníku řeší v Coloradu nepříjemnosti na jedné z klíčových pozic. Mimo hru se ocitli oba gólmani Avalanche a pokud se ukáže, že absence Semjona Varlamova a Reto Berry bude delšího rázu, bude pravděpodobně nutné mužstvo na této pozici posílit. A tady by se otevřela šance pro Tomáše Vokouna či Martina Brodeura.



Start do sezony loňskému překvapení soutěže zrovna nevyšel. V prvních dvou utkáních Colorado obdrželo osm branek a ani jednu nevstřelilo a co hůře, přišlo o Varlamova, neotřesitelnou brankářskou jedničku. Nejdříve se zdálo, že šestadvacetiletý gólman se brzy mezi tyče vrátí, jenže jeho zraněná třísla jsou na tom pravděpodobně hůře.

Do akce šel spolehlivý švýcarský náhradník Reto Berra, jenže i on se rychle zranil, kritická pro něj byla čtvrteční srážka s Kylem Turrisem z Ottawy. A rázem je jedničkou dvaadvacetiletý Calvin Pickard, který v NHL poprvé chytal právě ve čtvrtek. V záloze čeká finský talent Sami Aittokallio, který má za sebou zatím v nejlepší lize světa 89 minut...

VIDEO: Takhle se zranil Berra

Co teď? Po šesti zápasech má Colorado na kontě jen tři body za jedinou výhru a prohru v prodloužení a do toho takové potíže. Trenér Patrick Roy by možná občas nejraději vyndal starou výstroj a skočil mezi tyče.

Místo toho je reálnější, že v Denveru sáhnou po zkušené posile, kterých je stále k dispozici dostatek. Na svou šanci čekají Tim Thomas, Ilja Bryzgalov, Martin Brodeur nebo Tomáš Vokoun. Právě o poslední dvojici se zatím spekuluje nejvíce.

Semjon VarlamovFoto ČTK/AP

V zámoří s radostí uvažují nad tím, jak by to vypadalo, kdyby se dva z nejlepších brankářů historie setkali v jednom týmu. Navíc v době aktivní kariéry byli Roy a Brodeur velcí konkurenti. I proto debaty na toto téma často končí dříve, než vůbec začnou. A přichází další důvody, například ten, že Brodeur by raději kvůli rodině zůstal u týmu z Východní konference, kde celý život hrál...

Větší šanci prý podle odborníků má český brankář, za kterého se postavil i odborník Renaud Lavoie. "Pokud se brankářská situace nevylepší, myslím si, že Tomáš Vokoun by pro Colorado byl dobrou volbou," napsal na svůj Twitter, kde má více než 97 tisíc followerů.

Další variantou by byl ruský veterán Bryzgalov, který se s Varlamovem zná z reprezentace a jako jediný z tohoto tria už byl letos v akci, vyzkoušel si přípravný kemp Minnesoty.

A možná se všechno vyřeší nenásilně samo, Varlamov by prý mohl začít už tento týden bruslit...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud