20. října 2014 • 14:34

Jako z videohry. Obránce Subban vykoupal gólmana Colorada

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační kousky, to on umí. Občas jeho trenér trne, občas spoluhráči nechápou, ale když P.K. Subbanovi něco z neotřelých nápadů vyjde, stojí to za to. Obránce, který v létě podepsal luxusní 72milionovou smlouvu na 8 let, v sobotu ukázal, proč ho montrealští fanoušci zbožňují. Po návratu z trestné vykoupal coloradského gólmana a zařídil tak výhru 3:2.



Rychle mazat vystřídat, nahodit, případně poslat puk na branku a přerušit hru. V seznamu hokejových pouček pro případ, že se jako obránce vracíte po vypršení trestu do hry, najdete nejrůznější řešení.

P.K. Subban v sobotu přidal další, značně osobitou.

Dojedete vyhozený puk, zmatete soupeřova beka a nehlídaný pak brankáře znectíte potupným blafákem. Tolik recept montrealského tahouna. Gólem na 3:1 v prostřední třetině, svým druhým v zápase, donutil i impulzivního kouče soupeře Particka Roye ke smutnému zakroucení hlavou. S tímhle holt nejde dělat nic. Zvlášť, když opařeným byl nováček Calvin Pickard, zaskakující za zraněné kolegy Varlamova a Berru.

VIDEO: Subban bude kandidovat na jeden z gólů roku

„Byl jsem pořád napružený z předchozího vyloučení,“ překvapil při komentování nezapomenutelné situace Subban, který ještě šest vteřin před svou parádou seděl za držení. „Chodím ven každý zápas. Jo, ten gól se povedl, ale když mám být lídr mužstva, musím jít příkladem a já si předtím neporadil správně. Ovšem za ten gól jsem samozřejmě šťastný,“ zmínil se sebereflexí 25letý zadák, který za 6 utkání nasbíral už 14 trestných minut, nejvíc v Canadiens. Body má čtyři (3+1).

Jenže místní fanoušci ho stejně zbožňují. Nedivte se, když jim čas od času naservíruje takový skvost. „Gól jako z videohry,“ psali v zámoří. „O disciplíně se poslední dobou bavíme dost, hráči jsou si toho vědomi, ale P.K. zahrál solidně, dal dva góly, z toho jeden spektakulární. Jeho zaujetí proti Coloradu se mi moc líbilo,“ liboval si náročný kouč Michel Therrien.

Spolu s ním se přes 21 tisíc diváků v aréně Canadiens tetelilo blahem. Ono komu by se tohle nelíbilo, že…

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 10. • 01:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
3:2
ONLINE
19. října
01:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
Góly

Domácí: 24:13. Subban, 31:23. Galchenyuk, 37:59. Subban

Hosté: 02:23. Tanguay, 57:29. Duchene

Sestavy

Domácí: Price – Emelin, Subban, Markov, Gilbert, Tinordi, Weaver – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Galchenyuk, Plekanec, Parenteau – Bourque, Eller, Sekáč – Prust, Malhotra, Moen

Hosté: Pickard – Holden, Johnson, Hejda, Barrie, Suart, Guenin – McGinn, Duchene, Iginla – Landeskog, MacKinnon, O´Reilly – Tanguay, Mitchell, Briere – McLeod, Cliche, Talbot

Rozhodčí

Kevin Pollock, Francis Charron – Scott Driscoll, Tim Nowak

Stadion

Bell Centre, Montreal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud