20. října 2014 • 16:26

Rabiát Lucic: Za obscénní gesto fanouškům se omlouvám

Autor: Milan Dubravský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle přehnal! Zlý muž Bostonu Bruins Milan Lucic shodil masku drsňáka a přiznal chybu. Kanadský útočník se srbskými kořeny se omluvil za svůj nechutný výstup ve čtvrtečním zápase proti Montrealu Canadiens. Tradičně vypjatý duel psychicky nezvládl. Po příchodu na trestnou lavici k fanouškům soupeře vyslal obscénní gesto, kterým pohoršil celou NHL. „Samozřejmě nejsem hrdý na to, co jsem udělal. Lituji toho,“ omlouval se Lucic v sobotu.



Desetiminutový osobní trest a pokuta od NHL v přepočtu 105 tisíc korun. Tolik stál spoluhráče Davida Krejčího jeho zbytečný zkrat v zápase. „Fanoušci Canadiens se vám někdy dokážou dostat pod kůži, ale jsou dobří,“ adresoval poklonu k příznivcům týmu, ve kterém působí česká dvojice Tomáš Plekanec a Jiří Sekáč. „Moje chování bylo naprosto neomluvitelné,“ kál se. Co Lucice tolik rozzuřilo? „Bylo to právě mé vyloučení, co mě vytočilo. Vzalo nám to šanci na vyrovnání,“ odhalil příčinu.

VIDEO: Lucicovo nevhodné gesto

Byly to nervy. Boston s Montrealem prohrával 4:5 a stupňoval tlak na vyrovnání. V čase 18:40 poslední třetiny Lucic dohrál obránce Canadiens Alexeje Jemelina a byly z toho 2 minuty za naražení na hrazení. Útočník Bruins ihned vehementně protestoval. Proč? „Je na hráči, jak se k hitu postaví, ale když se v poslední vteřině takhle otočí, je to trapné,“ popsal situaci. Bruins poté v oslabení inkasovali a o utkání bylo rozhodnuto. „Každý, kdo Milana zná, tak ví, že je to dobrý chlap. Musí však krotit své emoce,“ řekl o svém svěřenci trenér Bostonu Claude Julien.

VIDEO: Lucicův hit na Jemelina

Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto Akaz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud