21. října 2014 • 06:34

Edmonton má první výhru v sezoně, rozhodla Palátova chybka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Edmontonu v jediném pondělním utkání NHL porazili Tampu Bay 3:2 a po pěti prohrách si připsali první vítězství v nové sezoně. Vítězný gól vstřelil v 57. minutě útočník Ryan Nugent-Hopkins, kterému přihrál Jordan Eberle. Ten vystihl nevydařenou rozehrávku českého útočníka Ondřeje Paláta.



Palát se dopustil školácké chyby, když přihrával napříč obrannou třetinou. Kotouč zachytil u modré čáry Jordan Eberle, přepustil jej Ryanu Nugent-Hopkinsovi a ten pohotovou střelou překonal brankáře Bena Bishopa. Palát, který se krátce předtím šikovně zbavil u mantinelu dvou hráčů soupeře, jen zoufale plácl hokejkou o led.

VIDEO: Nugent-Hopkins oslavil první gól v sezoně

Oilers už výhru nutně potřebovali, protože prohráli úvodních pět utkání s hrozivým skóre 11:25, čímž vyrovnali nejhorší vstup do sezony v historii klubu. Že se chytili zrovna na Tampě, není náhoda, s tímto soupeřem totiž na domácím ledě od roku 2007 neprohráli. "Myslím, že jsme do toho dnes dali všechno, opravdu tvrdě jsme dřeli," prohlásil střelec vítězné branky Nugent-Hopkins, jenž si připsal první přesný zásah v sezoně.

Jedním gólem a asistencí se na vítězství podílel Taylor Hall, jenž ve 35. minutě proměnil trestné střílení a dostal Edmonton do vedení 2:1. Hosté v 54. minutě vyrovnali zásluhou Bretta Connollyho, ale na body nakonec nedosáhli. "Vyrovnání v závěru nás nezlomilo, na střídačce jsme všichni věřili, že to můžeme dotáhnout do vítězného konce, že máme na to je porazit, pokud podáme každý své maximum," uvedl Nugent-Hopkins.

Jeho formace s Eberlem a Hallem často nastupovala proti elitní řadě soupeře v čele se Stevenem Stamkosem, jenž letos vstřelil už pět gólů. Oilers se ale povedlo elitního kanonýra vynulovat. "Je pro nás čest hrát proti soupeřovým hvězdám a snažit se je zastavit. Dnes se nám to povedlo," radoval se Nugent-Hopkins.

Svůj plánovaný návrat do sestavy "Blesků" musel odložit český obránce Radko Gudas, který stále nedoléčil zranění v dolní části těla. Naopak premiéru v NHL prožil útočník Jonathan Drouin, trojka loňského draftu, který zaskočil místo Alexe Killorna, jenž se zranil na ranním rozbruslení.

Výsledek:

Edmonton - Tampa Bay 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky: 25. Schultz, 35. Hall z trestného střílení, 57. Nugent-Hopkins - 22. Boyle, 54. Connolly. Střely na branku: 23:24. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Hall, 2. Nugent-Hopkins (oba Edmonton), 3. Connolly (Tampa Bay).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud