Zdeněk Janda
22. října 2014 • 07:33

Krejčí zářil, Hertl se na sebe opět zlobil. Na co sáhnu, to zkazím, mrzelo ho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Oba pokračovali v trendu z minulých zápasů. David Krejčí zářil, připsal si dva body (1+1) a bodoval počtvrté v řadě.  Tomáš Hertl se naopak ani v partii proti Bostonu nevymanil z bídy. „Je to špatný. Na co sáhnu, to zkazím,“ těžko hledal slova. San Jose prohrálo na konci dlouhého „tripu“ 3:5 a český mladík, momentálně utrápený a bez nálady, už se tuze těší na návrat domů...



V době, kdy se zdálo, že by mohli Sharks při závěrečné přesilovce vyrovnat, ujel český centr David Krejčí. Gólem do prázdné pečetil triumf Bruins.

„Těžký zápas, ale máme výhru, což je hlavní. Teď jde o to, abychom se dostali na správnou vlnu a dařilo se nám i dál. Snad nám tohle pomůže,“ říkal v kabině klíčový útočník Bruins. Byl to právě on, kdo svým návratem do sestavy nakopnul mužstvo, které nevstoupilo do sezony ideálně.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 10. • 01:00
Boston Bruins
Boston Bruins
5:3
ONLINE
22. října
01:00
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 13:57. Marchand, 26:54. Krug, 44:50. Gfriffith, 50:42. Campbell, 59:35. Krejčí

Hosté: 16:28. Couture, 36:15. Couture, 36:52. Thornton

Sestavy

Domácí: Rask (Svedberg) – Chára, Hamilton, Seidenberg, Krug, McQuaid, Bartkowski – Lucic, Krejčí, Griffith – Marchand, Bergeron, Smith – Kelly, Soderberg, Eriksson –Paille, Campbell, Gagne – Fraser

Hosté: Niemi (Stalock) – Irwin, Burns, Vlašič, Braun, Hannan, Demers, Mueller– Marleau, Couture, Wingels – Nieto, Thornton, Pavelski – Hertl, Sheppard, Desjardins – Scott, Burish, Haves – Tierney, McGinn

Rozhodčí

Paul Devorski, Chris Rooney, Brad Kovachik, Tim Nowak

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 diváků

Držitel Stanley Cupu z roku 2011 bodoval počtvrté v řadě, během této šňůry posbíral 6 bodů (2+4). „Cítím se v pohodě, klape to,“ dodal fantom play off, jenž právě v tomto období dokáže nejvíce zářit. Ale zatraceně dobře mu to jde i v sezoně, což momentálně dokazuje.

Původně mu byla připsaná i asistence u třetího gólu, nakonec se ale sám přihlásil o to, aby mu byla škrtnuta. „Nedotknul jsem se toho. V kabině máme takové pravidlo, že si tohle hlídáme a pak to nahlásíme,“ popisuje férové zvyklosti u Bruins.

V kabině Sharks vládla ponurá nálada. Hlavně u hráče s číslem 48. Tomáš Hertl prožil další zápas, v němž nevynikal. Naopak. Zdálo se, že co se mohlo pokazit, to se pokazilo. „Na co sáhnu, to nevyjde,“ povzdychl si. Byl na ledě u dvou inkasovaných gólů, při třetí trefě Bruins se tak vehementně snažil gólu zabránit, až odpálil puk přímo soupeři… „Sáhnu si na to, ale letí to přímo jemu. Nevím, co se děje,“ kroutil smutně hlavou.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - San Jose

Ten jeho typický úsměv je definitivně pryč. Moc se mu nedaří, už před zápasem musel opustit místo v elitní formaci s Thorntonem a Pavelským. Kouč se ho snažil během utkání povzbudit i tím, že ho protočil v jiných lajnách, ale moc to nepomohlo.

„Je to teď z mojí strany prostě bída,“ zlobil se na sebe. Kriticky se o své hře vyjadřoval už po minulém utkání proti Rangers, tentokrát se mu zápas povedl ještě méně. Byl i vyloučený za faul právě na krajana Krejčího. A bilance střelby? Pouze jedna rána! A to ještě žádná jedovatá. Odskakovaly mu puky, nedostával se do šancí. A je vidět, jak ho to štve.

Teď už se tedy těší na to, až se vrátí do domácí arény v San Jose. V ní vždycky pookřeje. A věří, že to bude i tentokrát.

„Na tenhle trip nebudu vzpomínat vůbec v dobrém,“ připomněl dlouhý výjezd do okolí New Yorku...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud