23. října 2014 • 04:57

PĚT otázek kolem Hertla: Proč na ledě tápe? Co s ním bude dál?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvod nové sezony se české hvězdě nevydařil. Očekávání fanoušků i klubu jsou velká a to pozici Tomáše Hertla ještě stěžuje. Sám se sebou je nespokojený. A hodně. Tomáš Hertl tápe. Proč? Deník Sport se pokouší aktuální situaci zmapovat.



1. Jak teď hraje?
Opravdu nic moc. Nevycházejí mu přihrávky, ani v soubojích není tak silný jako dřív. Nevyhrává je, nezískává puky. Ani při své parádní „jágrovské“ disciplíně u mantinelů. Často jezdí na střídačku odevzdaně. Fyzická hra mu schází.

2. Čím to je?
Hlavně psychikou. Sám na sebe si dává (až zbytečný) tlak. Nechce si to připouštět, ale drtí ho velká očekávání po báječné minulé sezoně. Nechce zklamat. Sebe, fanoušky, rodiče… Proto se v tom utápí, což ostatně dělával i ve Slavii, když mu to moc nešlo. Nebojí se o tom navíc veřejně mluvit, neschovává se za fráze. Stejně jako umí bezprostředně vykládat o skvělých pocitech, které jsou „crazy“, tak otevřeně hovoří i o tom, když je dole…O to víc je jeho soužení zřetelné.

Tomáš Hertl ohrozil bránu Kings dvakrát.Foto ČTK

3. Neřeší to až moc?
Nemá ještě tolik zkušeností, takže ho, logicky, aktuální trápení dokáže rozhodit. I starší spoluhráči mu radí, aby se s tím tolik neužíral. Vždyť je teprve začátek sezony… Jenže on se na to moc nedokáže povznést. A tím sám sebe dostává ještě pod větší tlak.

4. Jakou má pozici v San Jose?
Dlouho ho kouč Todd McLellan držel v TOP lajně s Pavelským a Thorntonem. Naposledy už hrál ve třetí formaci. Přesto je vidět, že se ho snaží i trenéři podržet, po každém střídání se k němu jeden z asistentů nakloní, aby mu něco poradil. A plácne ho povzbudivě po rameni. Všichni chápou, že i tohle slabší období k tomu patří. Chtějí mu pomoct to co nejrychleji překonat. Trenér naposledy zkoušel Hertla „oživit“ i chvilkovým návratem do elitní řady.

5. Co s ním bude?
Není příliš pravděpodobné, že by vedení Hertla na delší dobu vyřadilo ze sestavy nebo snad poslalo na farmu. To ne. Je možné, že si na jeden zápas odpočine, ale pak se vrátí. Sharks v něm vidí budoucnost, vytvářejí z něj hvězdu. Není to pro ně tuctový hráč. Takže šanci dostane, ale musí se zlepšit. To je jasné. I kouč tvrdí: „Sám ví, že musí být produktivnější. Je to pro něj výzva!“ Určitý tlak na něj vytvářejí. TOP hráči si s tím musejí poradit i v tomto věku.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O PŮSOBENÍ TOMÁŠE HERTLA V NHL ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM DENÍKU SPORT

Hráči San Jose slaví branku českého útočníka Tomáše Hertla
Hráči San Jose slaví branku českého útočníka Tomáše Hertla

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud