23. října 2014 • 12:52

Uctili oběť střelby. Američtí fanoušci zpívali hymnu Kanady

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ojedinělý, ale o to dojemnější okamžik nastal před utkáním Pittsburghu s Philadelphií v rámci nočního programu NHL. Fanoušci i hráči obou amerických týmů zpěvem kanadské hymny uctili oběti středeční střelby v Ottawě.



Řádění střelce si v kanadském hlavním městě vyžádalo jeden lidský život. Útočník vyzbrojený puškou smrtelně zranil vojáka držícího stráž u válečného památníku a poté rozpoutal přestřelku v nedaleké budově parlamentu, kde v té chvíli zasedala vláda.

Ozbrojeného muže tam usmrtil člen čestné stráže.

Kvůli útoku se neuskutečnil naplánovaný zápas mezi domácími Senators s rivaly z Toronta, na dalších třech stadionech se ale hrálo dle rozpisu. Myšlenky hokejistů i fanoušků ale mířily do kanadské metropole. Týmy uctily památku oběti buď minutou ticha, nebo zpěvem kanadské státní hymny.

V Consol Energy Center v Pittsburghu zvolili druhou variantu. Před utkáním, 5:3 v něm zvítězila Philadelphia, Jakub Voráček pobral dvě asistence, na ledové ploše i světelné kostce zavlál javorový list a pak už se ztichlou arenou nesl tenor zpěváka Jeffa Jimersona. A 18 661 hlasivek se přidalo.

VIDEO: Podívejte se na dojemný začátek utkání Penguins vs. Flyers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud