Zdeněk Janda
24. října 2014 • 19:40

Jágr vysvětluje, jak zhubnul: Cítím se nejlépe za posledních 15 let!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě se pohybuje lépe než jindy. Aby ne, když podle svých slov shodil až sedm kilogramů. „Po fyzické stránce se cítím nejlépe za posledních patnáct let,“ říká 42letý veterán Jaromír Jágr v obsáhlém rozhovoru pro Sport.



Může za to nejen lepší strava, ale především jedna „zásadní změna“, jak o tom sám mluví. Detaily ale prozradit nechce. „Každopádně to funguje,“ tvrdí. Dnes v noci nastoupili s Devils proti Dallasu.

„Změnil jsem po pětadvaceti, možná třiceti letech jednu zásadní věc. Která mi v tomto směru nejvíce pomohla,“ říká legendární útočník o tom, proč se teď cítí lépe. Podrobnosti ale neprozradí. Ani to, jestli to souvisí s energií svého těla, s níž dokáže pracovat jako málokterý sportovec... Nebo s vírou.

Jaromír Jágr si po tréninku Devils dával pořádně do těla. Jeho brzdy jsou vyhlášené
Video se připravuje ...

Každopádně i lehká změna stravy hraje roli. Především méně sladkého. „Protože co jsem dokázal spořádat předtím, to byly věci…“ pousmál se.

Aktuálně váží stále přes metrák. Ale jen pár kilo. „Nejvíce jsem měl během doby, kdy jsem hrál za Rangers. To bylo až 112 kilogramů,“ vzpomíná na roky, kdy válel za slavný klub v New Yorku.

Musím nabrat sílu, říká Jágr


Teď se ale na ledě cítí líp. „Dobře se mi bruslí, necítím se tak unavený. Ale je to zase jiné v tom, že mám menší sílu, kterou musím zpátky nabrat. Musím začít více cvičit, abych ji nabral. Když člověk zhubne, většinou to ztratí z horní části těla. Takže hlavně kvůli střele je potřeba, abych to v rukách dostal zpět,“ tvrdí člen elitní formace Devils.

U fanoušků Devils je Jaromír Jágr velmi populární
Video se připravuje ...

V rozhovoru ale mluví i o své pozici v týmu a rovněž o tom, proč už nehraje tolik minut. A okomentuje i situaci kladenského klubu Rytířů, který vlastní. "Přiznávám, že z toho nejsem nadšený," říká o výkonech mužstva v první lize.

Chápe, že tým to má složité, když hraje od začátku sezonu venku. Přesto vidí řadu rezerv. A nevyhne se při komentáři kladenského tápání ani Zlínu, mistrovskému klubu, jenž se ocitl na dně extraligy...

V Dallasu je stále populární...


Dnes v noci se Devils postavili Dallasu, tedy klubu, v němž rovněž číslo 68 působilo. A i když tam Jágr strávil necelou sezonu, zanechal v něm nesmazatelnou stopu.

„Je až neuvěřitelné, jak tady na něj lidi stále vzpomínají. I když tady hrál tak krátce. Protože málokdo dokáže mluvit o všem možném jako on. Byl obrovsky inspirativní. Každý tady na něj rád vzpomíná,“ uvedl Jason Rademan, člen vedení Stars, jenž měl v době, kdy Jágr za Stars hrál, na starosti komunikaci s veřejností. Teď už se zařadil do užšího managementu klubu. Ale na číslo 68 vzpomíná neustále…

 V dresu Stars se představil útočník Aleš Hemský, letní posila, která přišla z Ottawy. V dresu Devils ovšem chyběl Martin Havlát, kterého trápí nespecifikované zdravotní potíže. Nejspíš pozůstatek krvavého zranění v obličeji. Další česká trojka Ďáblů (Jágr, Eliáš, Židlický) ale pochopitelně nechyběl.

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S JAROMÍREM JÁGREM ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud