Zdeněk Janda
25. října 2014 • 08:28

Další porážka v nájezdech! Buďme rádi za bod, řekl Eliáš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Tohle už je opravdu prokletí. Znovu prohra v nájezdech! Hokejisté Devils se ani v nové sezoně nezbavili noční můry jménem penalty… S Dallasem padli 2:3 právě po nájezdech, takže v nich prohráli v součtu s minulým ročníkem už osmnáctkrát v řadě! Neprosadil se při nich ani Jaromír Jágr, jemuž v rozhodující moment uskočil puk. „Ale buďme rádi, že jsme se vůbec k nim dostali,“ reagoval útočník Patrik Eliáš. Mužstvu totiž partie se Stars příliš nevyšla.



Nájezdy = porážka. Tahle rovnice pro Devils platí už od března 2013. Tehdy proti Philadelphii naposledy při penaltách vyhráli. Od té doby kupí samé prohry. Číslo se prozatím zastavilo na rekordním počtu 18…

„Ale jsou to první penalty, které jsme měli v této sezoně. Takže bych z toho nedělal zase kovbojku,“ uvedl Eliáš, jenž se na ně nedostal. Před ním se neprosadili Cammalleri ani Jágr. České legendě těsně před brankářem odskočil puk. Za Dallas se prosadili Spezza i Jamie Benn. A bylo vymalováno…

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Dallas

„Co k tomu říct? Moc se toho povědět nedá. Ano, musíme při nich dávat góly. Ale musíme jít dál, moc už se tím nezaobírám,“ reagoval kouč Pete DeBoer.

Devils mohou být rádi aspoň za bod. Zápas jim nevyšel, remízu vydřeli díky gólu, který připravil Eliáš. I když puk posunul v pádu rukou, branka byla uznána. „Byla to trošku házená,“ pousmál se český útočník. „Samozřejmě jsem reagoval na puk, chtěl jsem ho jenom posunout zpátky. Nedal jsem to pěstí, jenom jsem do toho lehce ťuknul. A šlo to pak od jejich gólmana,“ popisoval, co se stalo, než se k puku dostal volný Brunner a zametl ho do klece. Bylo to 2:2, i když správnost museli dlouho posuzovat videosudí.

Jason Spezza svůj nájezd proti New Jersey proměnil.Foto ČTK/AP

Jenže podle regulí nemohou ověřovat, jestli se jednalo o přihrávku rukou. Takže mohli akorát zkoumat, jestli nebyla posunutá branka. Což nebyla, proto gól posvětili. Hráčům Dallasu se to pochopitelně moc nezdálo.

„To je trošku divné pravidlo,“ říkal český šikula Aleš Hemský, opora Stars. Jemu zápas vyšel skvěle. Tedy pokud počítáme šance a střely (8). Jinak pro něj byla branka Devils zakletá… „Ale aspoň jsem se dostával do šancí. Věřím, že to jde správným směrem a brzo mi tam něco spadne,“ přeje si Hemský, jenž zatím i po sedmi zápasech čeká na první gólový zápis v novém týmu. Zatím si během této periody připsal pouhý bod za asistenci.

Podívejte se do útrob haly New Jersey Devils, kde je pořádně vidět i Patrik Eliáš
Video se připravuje ...

Proti Devils ale na ledě nešel chytit, jak byl rychlý. A těch šancí co měl! Nakonec byl vyhlášený třetí hvězdou utkání. „Celkově jsme hráli dobře. Máme vítězství, což je hlavní,“ liboval si Hemský.

Oba týmy si moc neodpočinou, hrají hned druhý den. Devils čeká bitva v Ottawě, Stars si odskočí pouze kousek - na led New York Islanders. New Jersey už potřebuje nutně zabrat, prohráli počtvrté v řadě. Po třech úvodních výhrách v sezoně tedy přišel pád zpátky na zem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 10. • 01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
2:3
ONLINE
25. října
01:00
Dallas Stars
Dallas Stars
Góly

Domácí: 5:21. Gelinas, 48:18. Brunner

Hosté: 24:30. Benn, 35:48. Eaves, 65:00. Spezza

Sestavy

Domácí: Schneider (Clemmensen) – Greene, Severson, Salvador (C), Židlický, Gelinas, Merrill – Jágr, Zajac, Zubrus – Brunner, Eliáš, Cammalleri – Ryder, Henrique, Clowe – Gionta, Josefson, Ruutu

Hosté: Lehtonen (Lindback) – Daley, Goligoski, Dillon, Benn, Oleksiak, Jokipakka – Seguin, Spezza, Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Sceviour, Horcoff, Cole – Hemský, Fiddler, Eaves

Rozhodčí

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

14 657 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud