Martin Tomaides
27. října 2014 • 08:14

165 trestných minut! San Jose se bilo s Anaheimem, na Hertla se sápal brankář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až 30 stupňů, to je teplota, která je v současné době v kalifornském Anaheimu. Když na led tamních Ducks přijeli v neděli hokejisté San Jose, bylo ještě větší dusno. Série rvaček, bitek a strkanic dala zabrat sudím, kteří nakonec v zápase udělili 165 trestných minut, krátce se postrkoval i český útočník Tomáš Hertl. I díky jeho nahrávce mimo jiné Sharks ukončili sérii prohrer a vyhráli 4:1.



Oficiálně se odehrálo v utkání pět rvaček a zdaleka se do sebe nepouštěli jen hromotluci v této disciplíně vyučení. Ryan Getzlaf, Corey Perry, Joe Pavelski či Tommy Wingels - i tyto hvězdy shazovaly rukavice. Sečtěte platy jmenovaných borců pro tuto sezonu a dostanete se na cifru 26 100 000 dolarů. Tedy zhruba 558 milionů korun. Slušná sumička.

Jak všechno začalo? Celkem klidně. Sobotní porážka 1:2 proti slaboučkému Buffalu byla pro hokejisty Sharks čtvrtou v řadě a své spoluhráče se na ledě rozhodl nastartovat obr John Scott, který hned ve 3. minutě vyzval k férové a jednoznačné bitce soka Tima Jackmana.

VIDEO: První bitka Jackmana se Scottem

Skóre utkání se pro domácí nevyvíjelo příznivě a hvězdy Ducks nebyly spokojené. Když se v půlce zápasu nováček Mirco Mueller chtěl poprat s domácí star Ryanem Getzlafem, stihli ještě zasáhnout sudí, jenže už v té době emoce v některých aktérech značne vzplály.

Důležitá byla rvačka z 51. minuty, tam se sice pobila dvojice Lovejoy - Pavelski, jenže celou hromadnou strkanici začal domácí bijec Jackman, který se pustil do klíčového muže hostující obrany Marca-Edouarda Vlasice. A ten se nepere.

VIDEO: Jackman vyjel po Vlasicovi a bylo zle

Dvaatřicetiletý Jackman za to brzy pykal, jen o pár střídání později si ho znovu našel podstatně vyšší Scott a bez optání mu šel zmasírovat obličej. V tu chvíli se strhla hromadná mela, které přihlížel i Tomáš Hertl. Český mladíček přicházel na pomoc jednomu ze spoluhráčů, ale nezdařilo se, proti byl gólman Frederik Andersen, který skočil útočníkovi San Jose kolem krku.

VIDEO: Hertl hromadné mele přihlížel

Ke konci zápasu se ještě stihl poprat kapitán domácího mužstva Ryan Getzlaf a uzavřel tak pro nedělní večer rozdělování trestných minut. Aspoň v této statistice Ducks vyhráli, připsali si jich 90.

"Panuje mezi námi rivalita, nemáme se rádi a takhle to občas dopadne," řekl za hráče San Jose Adam Burish. Podobně mluvil i Ryan Getzlaf. "Napětí bylo vysoké a vypořádali jsme se s tím takhle. Je pozitivní vidět, že náš tým táhne za jeden provaz," dodal.

Do konce sezony se mimo jiné tyto dva týmy utkají ještě čtyřikrát...

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 10. • 01:00
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
1:4
ONLINE
27. října
01:00
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 54:53. Beleskey

Hosté: 8:25. Burns, 19:39. Pavelski, 30:03. Vlasic, 51:40. Wingels

Sestavy

Domácí: Andersen (Gibson) – Lovejoy, Fowler, Beaucheminm, Lindholm, Stoner, Watanen- Perry, Getzlaf, Smith-Pelly – Silfvenberg, Kesler, Cogliano – Rakell, Karlsson, Beleskey – Jackman, Thompson, Etem. Trenér: Bruce Boudreau.

Hosté: Niemi (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Mueller, Hannan, Semers – Pavleski, Thornton, Hertl – Sheppard, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Nieto – Scott, Burish, Desjardins. Trenér:: Todd Mclellan.

Rozhodčí

Hanson, Peel – Cameron, Mach

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

16 954 diváků

VIDEO: Corey Perry vs. Tommy Wingels

VIDEO: Ryan Getzlaf vs. James Sheppard

VIDEO: Getzlafa s Muellerem rozhodčí prát nenechali

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud