30. října 2014 • 14:23

Hemský stále čeká na první gól. Jen mu dejte čas, uklidňuje trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dallasu Stars odstartovali novou sezonu slušně. Drží se v silnější polovině tabulky, jen čtyři týmy NHL jsou zatím produktivnější než jejich ofenziva, zkrátka slušný začátek pro tento ambiciózní tým. Jen jeden muž nečekaně paběrkuje, Aleš Hemský zatím stihl nasbírat pouze jednu nahrávku. Ale kouč Lindy Ruff i ostatní spoluhráči ví, že chvíle pardubického technika přijdou.



"Dneska jsem s ním mluvil a jen jsem se ho snažil uklidnit. Vysvětlit mu, že není důvod, aby byl frustrovaný," vykládal trenér Lindy Ruff po středečním tréninku. Taková psychická pomoc je v zájmu zkušeného kanadského trenéra, s Hemským přišlo do Dallasu 50-70 kanadských bodů a Stars už se na ně těší. Jenže český hokejista zatím nemůže najít tu pravou herní pohodu.

Sezonu odstartoval mezi nejlepšími, zkoušel to s Jasonem Spezzou i Antoinem Rousselem, chodil na přesilovky. A nehrál špatně. Jenom body mu do statistik zkrátka nepřibývaly. Třeba minulý pátek proti New Jersey? Osm střel na bránu a titul třetího nejlepšího muže zápasu. Ale zase ani asistence...

"To byl takový tradiční večer, ve kterém stačí mít trochu štěstí a s klidem nasbíráte dva góly a čtyři body. Zkrátka za to nebyl statisticky odměněn," bránil Hemského spoluhráč Shawn Horcoff, který se s ním velmi dobře zná už z Edmontonu.

Hemský si svůj první bod připsal hned v prvním zápase. Centimetrově přesný pase poslal skrze brusle obránce Chicaga a nechal zakončit spoluhráče Trevora Daleyho. Jenže od té doby nula.

VIDEO: Zatím jediný bod Hemského v dresu Stars

"Cítím se poslední zápasy lépe, dostávám se do šancí, jen ty body ještě nechodí. Ale to přijde," ví Hemský, který teď nejvíce nastupuje v útoku s Vernonem Fiddlerem a Patrickem Eavesem.

Dalším důvodem slabšího startu bylo také drobné zranění, které si Hemský odnesl z prvního duelu právě proti Blackhawks. A jedním aspektem je také faktor aklimatizace. Kromě loňského jara v Ottawě bojoval jedenatřicetiletý útočník celý život za Edmonton.

"Nové město, nové okolí, noví trenéři, to všechno chce čas," ví moc dobře Ruff, který střídačku Stars hájí druhou sezonu. Aleš není jediným, kdo v létě změnil dres a ještě se letos netrefil," je v klidu bývalý dlouholetý kouč Buffala Sabres.

Aleš Hemský na rozbruslení před zápasem s New Jersey Devils
Video se připravuje ...

Podobně to vidí i Horcoff, který strávil v Edmontonu 12 sezon a musel si na nové působiště, tedy dres Stars, poprvé v kariéře zvykat vloni. "Trvalo mi to hodně dlouho. Najednou jiný styl, jiná role v týmu... Bavil jsem se s ním o tom, není utrápený. Je hlavně rád, že vyhráváme," řekl Horcoff pro NHL.com.

I to byl důvod, proč Hemský chtěl z Oilers pryč, play off si tam naposledy zahrál v roce 2006...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud