Pavel Bárta
21. listopadu 2014 • 09:14

Pardubice? To byly skvělé časy, zavzpomínal superstřelec Stamkos

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Zase dal gól a dere se k vrcholu. Tým Tampy v kruzích NHL považují za ten, který je schopen nabourat zažité pořádky, i když v Torontu prohrál 2:5. Steven Stamkos byl od rána samý úsměv a vstřícnost. Nebylo to jen proto, že přijel zrovna do města, které se považuje za pupek hokejového světa a on sám nedaleko odtud pochází, 24letý supersniper je prý takový.



To spíš lidi z klubu ho hladovcům z médií předhazovali ve střídmých dávkách a dbali na to, aby nepřetáhli. Po večerním duelu Stamkosovi úsměv z tváře zmizel, odpovídal stroze, ale profesionálně. „Dopustili jsme se chyb a zaplatili za ně. Ani předchozí zápas jsme nezahráli dobře, ať to bylo čímkoli. Tohle nebyl hokej, jaký jsme předváděli v prvních 18 zápasech,“ líčil po zápase. „Aniž bych jim chtěl cokoli upírat, my jsme nehráli tak dobře. Nic jsme si nezasloužili,“ řekl Stamkos.

Po zápase se Stamkos zvládl podepsat i fanouškům.Foto Pavel Bárta (Sport)


Toronto prohrálo předchozí tři zápasy, v posledních dvou inkasovalo 15 gólů. Místní média spustila kanonádu, proti Tampě však naskočil úplně jiný tým. „Věděli jsme, že budou hladoví. Oni nemají vůbec špatný tým, jen možná trochu nepředvídatelný. Ale podle toho, co se jsem v posledních dnech četl nebo slyšel, to vypadalo, jako by měli ten nejhorší mužstvo na světě. Jenže my jsme se přesvědčili, že to tak není. To jen měli pár špatných zápasů, tím si projde každý tým. Byli lepší, my jsme moc dobrého nepředvedli. Ale na to neexistuje omluva,“ dodal.

Je to šest let, co Stamkos hrál za Kanadu na juniorském mistrovství světa v Pardubicích. V týmu byl mladší pouze John Tavares, oba měli ještě před draftem. Stamkose brala Tampa jako jedničku ještě ten rok, Tavarese zase New York Islanders o rok později. Příští šampionát začne zhruba za měsíc v Montrealu a právě Torontu, a tak mu Sport tuhle událost připomněl.

„Byly to skvělé časy, byl jsem tehdy úplně na začátku,“ usmál se. „Vyhráli jsme zlatou medaili, takže si to budu ještě dlouho pamatovat, vybavuju si, jak nás dva fotili na ledě s medailemi. Skvělé bylo pro nás už to, že můžeme hrát za Kanadu, že se mi splnilo něco, o čem jsem snil už jako dítě. I pro ty kluky, co přijedou letos, to musí být úžasný zážitek. Navíc budou hrát doma. Snad vybojují taky zlato. Pokud se nemýlím, už se to nepovedlo pět let,“ mrkl Stamkos. A zmizel do sprchy.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 11. • 01:30
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
5:2
ONLINE
21. listopadu
01:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 01:29. Clarkson, 22:45. Pánik, 32:31. Riemsdyk, 35:15. Riemsdyk, 59:52. Polák

Hosté: 18:50. Killorn, 54:47. Stamkos

Sestavy

Domácí: Bernier (Reimer) – Franson, Phaneuf (K), Polák, Gardiner, Robidas, Rielly – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Clarkson, Holland, Winnik – Komarov, Kadri, Santorelli – Leivo, Smith, Pánik

Hosté: Bishop (Nabokov) – Carle, Stralman, Šustr, Garrison, Gudas, Barberio – Callahan, Stamkos (K), Filppula – Kucherov, Johnson, Palát – Killorn, Namestnikov, Drouin – Connolly, Boyle, Morrow

Rozhodčí

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud